Nickerie.Net, dinsdag 02 september 2014


Passieve houding ondernemers Nickerie

PARAMARIBO - De Nickeriaanse samenleving ondersteunt in vergelijking met die van Paramaribo en de overige districten de Nationale schoonmaakactie pover. Het gebaar naar de kinderen toe blijft volgens Charles Perk, coŲrdinator OW Nickerie, jammer genoeg uit in het rijstdistrict. Dit terwijl er zakenlieden zijn die ten minste wat ijs of een drankje aan de jongeren zouden kunnen aanbieden als motivatie om door te gaan met het geven van het goede voorbeeld. Perk zegt teleurgesteld te zijn in de manier hoe de samenleving en vooral de zakenlieden zich opstellen wanneer gevraagd wordt naar hun medewerking.

Volgens hem geeft men aan dat 'a ten tranga' en dat de kinderen moeten werken voor het geld. Hen tegemoetkomen met flessen water of ijs wordt geweigerd volgens de coordinator die meer begrip naar de jongeren toe had verwacht. Milieubewustwording moet volgens Perk nog op gang komen in het rijstdistrict.

Hij zegt dat er nog heel veel illegale vuilstortplaatsen worden gecreŽerd. In het district Nickerie zijn er vier kinderen uitgevallen. Perk zegt dat er intern geen obstakels zijn en dat de politie medewerking verleent wanneer de groepen op drukke punten bezig zijn met de schoonmaak.

Vorig jaar hebben groepen die ingedeeld waren om in de Westelijke Polders te werken, wel medewerking van de lokale gemeenschap mogen ervaren. Maar in het centrum van Nickerie waar de zakenpanden gevestigd zijn, wordt een passieve houding ten opzichte van de kinderen aangenomen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /No Spang 02-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics