Nickerie.Net, maandag 29 september 2014


Santokhi wil gesprekken voeren met Alcoa

VHP-voorzitter Chan Santokhi, aangekondigd als 'the sheriff' door conferencier Wayne Telgt, wil nu reeds gesprekken voeren met Alcoa. Hij wil niet wachten tot mei 2015, want het probleem van de bauxietsector komt volgens hem toch op het bord van de samenwerkende politieke partijen. "Wij gaan over acht maanden overnemen. Laten wij met ze praten en niet afhankelijk zijn van onjuiste en eenzijdige informatie", zei de voorzitter van de 'oranje partij' zondagavond in 'Grun Dyari', bij de viering van 68 jaar NPS.

e3440a12da4336722dc338c8cf0115f0.jpg___chan_nps.jpgVHP-partijleider Chan Santokhi in een onderonsje met Gregory Rusland van de NPS in Grun Dyari zondag. (Foto: Ranu Abhelakh)

Santokhi heeft weinig vertrouwen in wat er 'in kleine kamers' wordt besproken met Alcoa. Hij haalde aan dat er ook naar de ondertoon geluisterd moet worden en tussen de regels gelezen dient te worden. Straks wordt er volgens hem een afkoopregeling afgesproken voor een paar miljoenen en Alcoa verdwijnt, terwijl het land met miljarden schade blijft zitten. Hij vindt dat niet stilgezeten moet worden door de oppositie maar dat zij actie moeten ondernemen.

Bordje linzensoep

Net als Winston Jessurun, voorzitter van DA91, stond Santokhi ook stil bij opmerkingen van de NPS-jongeren over criminaliteit, veiligheid en werkloosheid. "Daarom heeft Suriname een sheriff nodig, want mensen moeten zich veilig voelen in het land. Jongeren moeten met hun cel naar de stad kunnen gaan, zonder dat ze bang zijn dat deze afgepakt zal worden", zei de VHP-topman. Jessurun merkte op dat in vier jaar het duidelijk is dat de regering veel meer beloofd heeft dan gerealiseerd. Hij stond stil bij de corruptie in het land die de ontwikkelingen remt. Jessurun zei nu te weten waarom de begroting van het kabinet van de president zo hoog is. Het geld is nodig voor forse salarissen van mensen. Om hen voorstellen te doen om te komen werken, terwijl een bordje linzensoep wordt opgediend om partijen schade toe te brengen. Hij sprak de hoop uit dat jongeren niet zullen trappen in deze praktijken.

Santokhi merkte op dat wanneer de NPS of VHP niet in een regering is, die periode historisch de slechtste is gebleken. Beide partijen hebben grote ontwikkelingen helpen realiseren. Santokhi is ervan overtuigd dat de verkiezingswinst al binnen is, zeker op regionaal niveau. Wetenschappers en politici hebben zaken al uitgedokterd. Ook op het niveau van De Nationale Assemblee zijn er berekeningen gemaakt. Deze week wordt begonnen om het combinatieprogramma te formuleren. De combinatie staat volgens Santokhi voor duurzame ontwikkeling van het land. De politicus benadrukte dat de samenwerking gebaseerd is op gedeelde verantwoordelijkheid, geen hebzucht of arrogantie, maar op wederzijds respect. Hij had ook geen goed woord over voor het buitenlandse beleid, waarbij zoveel geld verbrast is om een ambassade op te zetten in Frankrijk. Uiteindelijk is toch besloten om de banden met Nederland te herstellen en weer ambassadeurs te benoemen. Hij voerde ook aan dat al drie maanden bekend is dat er een Chikungunya-epidemie heerst in de regio. Suriname was geïnformeerd en heeft niks gedaan om het volk te beschermen. "De volksgezondheid is in gevaar gebracht. We moeten afrekenen met onverantwoorde bestuurders", stelde 'de sheriff'.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 29-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics