Nickerie.Net, dinsdag 28 oktober 2014


Winston Jessurun: ‘Brunswijk valt terug in etnische politiek en propaganda waar hij uit voortgekomen is’

Winston Jessurun‘Etnische politiekvoering is niet goed voor de harmonie in Suriname en past niet in deze tijd’, zegt Winston Jessurun, DNA-lid en voorzitter van DA’91. ‘Brunswijk praat over zijn nationale partij, maar toch valt hij steeds terug in dezelfde etnische politiekvoering en propaganda waaruit hij voortgekomen is.’ Deze reactie geeft Jessurun op de uitspraken van Brunswijk, waarin laatstgenoemde mensen uit de marrongemeenschap afraadt om te stemmen op de BEP, omdat zij door dit te doen ook zouden meehelpen om Chan Santokhi (VHP) tot president te maken.

Jessurun is van mening dat deze argumentatie ten eerste geen correcte is, omdat alle partijen binnen de combinatie (het zogenoemde Megablok) elk een eigen presidentskandidaat heeft, aan wie zij de voorkeur geven. Afgesproken is dat de presidentskandidaat van de partij die tijdens de verkiezingen de meeste zetels haalt, uiteindelijk die positie zal mogen bekleden. ‘Brunswijk wil de marronstemmers beïnvloeden door te stellen dat ze kandidaten van de samenwerkende partijen ondersteunen door op de BEP te stemmen. In gelijke strekking als Brunswijk redenerend, zou ook gesteld kunnen worden dat wie op de Abop stemt in feite op Bouterse stemt. In dit geval kun je Bouterse met zijn kwaliteiten, achtergrond, strafblad en als verdachte in een moordzaak niet eens afwegen tegen iemand als Santokhi. Men kan dan liever de vinger naar zichzelf wijzen in plaats van naar anderen.

In Suriname kennen wij in ieder geval geen presidentieel stelsel en dus worden presidenten niet rechtstreeks gekozen. Het van tevoren aanwijzen van een presidentskandidaat is dan ook geen gebruik. Wij wachten gewoon de resultaten van de komende verkiezingen af”, aldus Jessurun.

Copyright:

Nickerie.Net /DBS 28-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics