Nickerie.Net, maandag 03 november 2014


Najaarsinzaai van start in Nickerie

02/11/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het najaarsseizoen voor de rijstteelt is vorige week van start gegaan in Nickerie. Rijstboeren hebben al ongeveer vijfhonderd hectare ingezaaid. Verwacht wordt dat de inzaai de komende weken fors zal toenemen. Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft de inzaaiperiode voor dit najaarsseizoen vastgesteld voor de periode van 1 november tot en met eind december 2014.

http://dwtonline.com/media/5232361/natte%20bewerking%20rijstareaal%20002%20(1)_Detailfoto.jpgEen rijstareaal wordt nat bewerkt. De inzaai van padie voor het najaarsseizoen is vorige week van start gegaan. Foto: Beta Debidien

Boeren aan de rechteroever van de Nickerierivier hebben dit seizoen problemen met de watervoorziening, zegt Guido van der Kooye, coördinator LVV Regio West. "Er zijn problemen omdat de boeren vanwege het steeds dieper binnendringen van de zoutgrens geen water kunnen trekken uit de rivier. Dit is een verschijnsel dat zich elk droog seizoen herhaalt."

Hij verwacht dat enkele grote rijstbedrijven, waaronder Savepro, vanwege de aanhoudende droogte dit seizoen zullen overslaan. Toch zal het areaal dat ingezaaid wordt niet kleiner zijn dan vorig seizoen. "Het betekent niet dat de inzaai minder zal bedragen dan de 33.600 ha van vorig jaar, omdat we weten dat grote lappen velden die braak lagen in Wageningen, de Middenstandspolder en in het Labenigebied aan de linkeroever van de Nickerierivier, intussen klaar zijn gemaakt om ingezaaid te worden", aldus van der Kooye.

right:

Nickerie.Net / dWT 03-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics