Nickerie.Net, dinsdag 18 november 2014


Brunswijk prominent op opsporingslijst Interpol

PARAMARIBO - Presidentskandidaat, assembleelid, ABOP-voorzitter, goudmagnaat en geldstrooier Ronnie Brunswijk (52) staat prominent op de opsporingslijst van de internationale politie-organisatie Interpol. Brunswijk, regelmatig in opspraak vanwege verfoeilijke praktijken op en rondom het voetbalveld, wordt gezocht in Nederland vanwege illegale import van verdovende middelen. Het Koninkrijk der Nederlanden heeft dan ook de aanhouding van hem gelast, opdat hij een straf aldaar kan uitzitten. De website van Interpol meldt dat Brunswijk de Surinaamse nationaliteit bezit, Nederlands spreekt en geboren is op 7 mei 1962 in het district Marowijne.

Achter Brunswijk zijn naam prijkt de aantekening ‘Wanted by the judicial authorities of Netherlands for prosecution / to serve a sentence’. Kalil Miguel Saouma, de 48-jarige zoon van de lijfarts van de president, wordt eveneens gezocht en wel in Brazilië en is op de Interpol internationale opsporingslijst geplaatst.

Uit gegevens op de website van Interpol blijkt dat hij gezocht wordt voor Internationale drugshandel en eerder al op Aruba en in Nederland vast heeft gezeten. Gemeld wordt dat Saouma in het bezit is van de Surinaamse nationaliteit en het Portugees, Nederlands en Spaans machtig is. Interpol heeft nu een opsporingsbevel tegen de op 21 juli 1966 geboren recidivist Saouma uitgevaardigd en “Wanted by the judicial authorities of Brazil for prosecution / to serve a sentence” achter zijn naam vermeld.

Er staan eveneens 13 andere Surinamers, waaronder 2 vrouwen op de Interpol ‘Wanted’ lijst. Het gaat om de dames Patrícia Terezinha (40) en Ratna Forbes Rice (47) en de heren Ernst Lloyd (59), John van de Voet (43), Brian Blue Adans (42), Johan Bodjl (40), Roberto Apai (36), Ricardo Koeloe (34), Ruben Bruining (33), Kenneth Middellijn (55), Lionel Cairo (32), Furgell Grant (29) en Danny Koempai (31).

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 01-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics