Nickerie.Net, maandag 17 november 2014


Diabetes neemt toe in Nickerie

16/11/2014  - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het aantal personen in Nickerie met diabetes (suikerziekte) is verontrustend te noemen. Het district telt nu ongeveer zesduizend diabetesgevallen. Dat maakte directeur Antoine Elias van het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN) zaterdag bij de start van de mini gezondheidsbeur georganiseerd in samenwerking met rotaractclub Fresh.

Voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, Chandrikapersad Santokhi in Wanica.Een Nickeriaans echtpaar krijgt de nodige informatie over diabetes tijdens de mini gezondheidsbeurs, zaterdag in Nieuw-Nickerie. Foto: Beta Debidien

"Het is iets waarover wij ons zorgen maken", zei Elias zaterdag. De directeur is daarom blij dat enkele weken terug een vereniging is opgericht onderleiding van de arts Regie Li Fo Sjoe, die als taak heeft meegekregen om de bewegingsactiviteiten in alle ressorten van Nickerie te organiseren.

Het ziekenhuis in Nickerie heeft ook een 'one stop shop' waar personen hun bloedsuikerspiegel kunnen laten meten. "De bedoeling is dat wij het aantal diabetespatiŽnten gaan stabiliseren en op middellange termijn terugbrengen", zegt Elias.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 17-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics