Nickerie.Net, woensdag 19 november 2014


Ingebruikname meldtpunt kindermishandeling Nickerie: telefoon 230000

19/11/2014  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het aantal gevallen van kindermishandeling in Nickerie is zeer hoog en komt voor in alle vormen. Dat zei Rob Mooij, co÷rdinator van de WINgroep in Nickerie dinsdag bij de ingebruikname van het meldpunt Kindermishandeling in Nickerie.

Rob Mooij, co÷rdinator van de WINgroep en Henna Mawoo, co÷rdinator van de hulplijn kindermishandeling dinsdag tijdens de lancering van het meldpunt kindermishandeling.Rob Mooij, co÷rdinator van de WINgroep en Henna Mawoo, co÷rdinator van de hulplijn kindermishandeling dinsdag tijdens de lancering van het meldpunt kindermishandeling.

Onderzoek heeft uitgewezen dat in Nickerie ongeveer zestig procent van de kinderen wel eens slachtoffer is geworden van kindermishandeling. "Wij vinden dat daar nu echt een einde aan moet komen. Iedereen die het vermoeden heeft over een geval van kindermishandeling kan bellen met het nummer 230000, dan gaan wij aan de slag", zei Mooij.

Henna Mawoo, co÷rdinator van de hulplijn, zegt dat er een veiligheidsplan komt dat ook hulp biedt aan ouders. "Wij gaan ervoor zorgen dat zij die hulp ook krijgen."

De WINgroep en haar partners PCS en Nickerie Aids Team hebben in het kader van de internationale dag preventie Kindermishandeling ook het email adres stopkindermishandeling@wingroep.com officieel gelanceerd. Mensen kunnen hier ook vermoedens van kindermishandeling anoniem doorgeven. Het Meldpunt Kindermishandeling werkt samen met de politie en justitie in Nickerie en Coronie, de Inspectie van Onderwijs in beide districten, de Regionale Gezondheids Dienst, Sociale Zaken in Nickerie en Coronie, Bureau Slachtofferhulp en het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 19-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright ę 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics