Nickerie.Net, vrijdag 12 december 2014


Nickerie Indoor Stadion verpaupert te midden van glans

Nieuw Nickerie - Nickerie Indoor Stadion, de sporthal te van Pettenpolder, verpaupert te midden van een omgeving die juist groeit en bloeit in het district. Het gebouw staat er als een vlek op een schone doek. De renovatiewerkzaamheden die in september van dit jaar van start zijn gegaan liggen een maand later weer stil. Een domper op de 'drive' van de beheerder van het complex, Walther Lackin.

8 nov nisSlechts een kwart van het dak hebben de werkers kunnen vernieuwen. Het materiaal voor de rest is op," laat Lackin in een persbericht weten. Hij maakt zich vooral zorgen, omdat de regentijd in aantocht is. "Er zijn nog levensgrote gaten in het dak", staat in het persbericht. Die situatie maakt het noodzakelijk dat scholen, bedrijven en sportorganisaties die gebruik maken van de accommodatie, moeten uitwijken naar andere locaties. Toch geeft de beheerder in het persbericht aan dat hij hoopvol gestemd is en hoopt op een goede afloop van de zaak.

Lackin vraagt de gemeenschap om nog een beetje geduld te betrachten. Zijn streven is erop gericht om de hal tegen het einde van dit jaar weer in gebruik te nemen. Uit het persbericht valt vooral te halen dat het gebrek aan financiŽle middelen de stagnatie heeft veroorzaakt. De renovatie kost ruim een half miljoen Surinaamse dollars.

Nickerie Indoor Stadion vormt onderdeel van het Sportcomplex van Pettenpolder, waartoe ook het Algemeen Zwembad Nickerie behoort. Het bad heeft ongeveer drie jaren terug een grondige renovatiebeurt ondergaan. Daarbij zijn twee nieuwe waterpompen aangeschaft, zijn de badkamers- en toilettengroepen volledig hersteld, opnieuw betegeld en de baden van een andere verflaag voorzien.

Door: Etienne R. Lieveld

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Parbonieuws 12-12-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics