Nickerie.Net, dinsdag 24 februari 2015
Suriname wacht op meer natuurrampen
Er moet altijd wat gebeuren voordat er iets aan gedaan wordt in Suriname. Nu de dijkdoorbraak, straks grote overstromingen, vloedgolven en misschien een Tsunami, dan is groot-Paramaribo helemaal weggevaagd. Deze natuurrampen zullen wij een keer zeker meemaken, alleen is de vraag wanneer?
De labiele Surinaamse regering kan alleen maar eindeloos geld verspillen aan studies, onderzoeken en plannen. En al het geld wat Suriname verdient gaat naar het supergroot ambtenarenapparaat.
Keer op keer hebben de bewoners van Weg naar Zee aangegeven en geklaagd over de hoge waterstanden en de onbeschermde oevers.
Hoeveel studies en onderzoeken zijn er niet geweest om een degelijke dam of dijk aan te leggen in Noord Paramaribo.
De OW -minister had er over een dijkaanlegging van Weg naar Zee tot en met Leonsberg. Nu na de dijkdoorbraak zegt de minister dat de financiering in de eindfase is en op korte termijn gaan ze met de dijk beginnen.
Mijn vraag is, wat zou er gebeuren indien de lening niet was goedgekeurd?
Suriname wordt alleen maar met schulden opgezadeld.
Als deze ramp niet had plaatsgevonden had hij dat nooit gezegd. Waarom zegt de president nu pas dat de dijk in een versneld tempo zal worden aangelegd?
Welke methode is de beste voor de kustbescherming wordt heel lang over gepraat? Mangrove bomen of de betonnen dijk?
Deels van Nederland ligt onder de zeespiegel en de kustgebieden zijn bijna perfect beschermd door betonnen dijken en duinen. Er is niets mis mee.
Laat de mensen die voorstanders zijn van Mangrovebomen nu alvast beginnen met planten; waar wachten ze op?
Mijn advies is aan de bedelende Surinaamse regering om direct in actie te komen en een betonnen dijk aan te leggen voor de hele noordkust van Paramaribo.
Rabindpersad Lachman
Bron/Copyright: |
|
|
Nickerie.Net / GFC | 24-02-2015 |
|
Email: info@nickerie.net
Copyright © 2015. All rights reserved.
Designed by Galactica's Graphics