Nickerie.Net, maandag 06 februari 2017


 

De directie van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft per 1 februari de manager van het Petronella Ziekenhuis Wageningen (PZW), een dependance van het LMSZN, Edgar  van Genderen, de laan uitgestuurd. Dit wordt bevestigd door de algemeen directeur van het ziekenhuis, Antoine Elias.  Officieel is  volgens Elias het ontslag per 1 februari ingegaan. De reden dat het dienstverband met betrokkene beëindigd, komt volgens Elias doordat er administratieve oneigenlijkheden hebben plaatsgevonden. Hoewel Elias niet dieper op de zaak wilde ingaan, geeft hij toe dat er gelden verduisterd zijn.

Hij merkt op dat niet alles financieel-administratief klopte. “Toen hebben we in goed overleg het besluit genomen om met goedkeuring van het stichtingsbestuur en wederzijds akkoord, het dienstverband met de voormalig PZW-manager te beëindigen.” De oneffenheden in de financiele administratie zijn volgens Elias twee weken geleden aan het licht gekomen door interne structuren van het LMSZN. Naar de krant verneemt, heeft de PZW-manager vanaf hij het roer in juli 2016 heeft overgenomen van zijn voorganger die vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd de dienst verliet, de inkomsten van het PZW niet gestort bij de bank. De directeur zegt genoodzaakt te zijn de man op staande voet te ontslaan. Dit was volgens hem nodig, vooral om het PZW voor de gemeenschap van Wageningen, Suriname en het LMSZN, te behouden. “Wij gaan voor transparantie, duidelijkheid en zichtbaarheid van zaken”, benadrukt de directeur.

Per 1 augustus neemt Mavis Silent van het secretariat van het LMSZN waar in de functie van manager PZW. Zij wordt tijdelijk begeleid door de gepensioneerde PZW-manager Rudolf Verwey. Van Genderern zegt aan de krant dat hij geen genoegen zal nemen met het ontslag. Hij geeft aan administratief met verlof te zijn. Aangezien zijn contract binnenkort vervalt, is hij van plan om aansluitend op zijn verlof zijn ontslag in te dienen.

Naar de krant verneemt, gaat het om een bedrag van meer dan SRD 40.000 dat zou zijn verduisterd. Van Genderen was in de periode 2010-2015 ook lid van de districtsraad van Nickerie namens de NDP. In 2012 trad hij in dienst van het LMSZN als hoofd Voorlichting nadat hij enkele jaren daarvoor zijn ontslag als militair had genomen.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /De West 04-02-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics