Nickerie.Net, woensdag 22 februari 2017


Rijvorming voor basiszorg in Nickerie

 22 Feb

In Nickerie vormen zich al dagen lange rijen voor het kantoor van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Nog voor de deuren open zijn, vormt zich al een rij voor het kantoorgebouw. De reden is de verlenging van de basiszorgvoorziening.

fotoEr vormt zich dagelijks een lange rij voor het kantoor van Sociale Zaken in Nieuw Nickerie voor de registratie van de basiszorg.

“Ik sta sinds vijf uur ’s morgens hier. Ik heb vandaag een nummer en een datum gehad dat ik mij op 10 april moet melden, maar mijn kaart vervalt op 28 februari,” zegt een vrouw die in de rij staat. Ze vraagt zich af wat ze nu moet doen. Het gaat om de basiszorg die de overheid betaalt voor degenen daarvoor in aanmerking komen.

De pasjes moeten een week voordat ze zijn vervallen, voor herregistratie worden aangeboden. Vandaag staan er zo’n 130 mensen in de rij. Ylaisa van Genderen, is de enige persoon die op de afdeling bezig is de mensen te registreren. De bedoeling is dat dagelijks dertig personen worden geïnterviewd. De informatie wordt dan gemaild naar Paramaribo. Voor goedkeuring voor de verlenging is Paramaribo verantwoordelijk, zegt Van Genderen.

Er zijn als afspraken met cliënten tot april 2017, maar dagelijks blijven zich tientallen mensen registreren. Van Genderen zegt dat ze al in Paramaribo heeft doorgegeven dat zij alleen de drukte niet aankan. De mensen kunnen zich van maandag tot en met vrijdag registeren, maar “de mensen kunnen niet wachten.”

De medewerkster vertelt dat zodat de mensen een rij zien, ze zich aansluiten omdat ze bang zijn dat ze nooit aan de beurt komen. Het is de bedoeling om vanaf morgen aan steeds 60 mensen een nummer en datum te geven om rijvorming te voorkomen.Twee mensen zijn flauwgevallen in de morgenuren. De politie heeft de mensen rond drie uur weggestuurd omdat ze tekeer gingen en begonnen uit te schelden.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 22-02-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics