Nickerie.Net, maandag 06 maart 2017


Verdachte in moordzaak 54-jarige marktvrouw vrijgesproken

Roel S. is op de rechtszitting maandag vrijgesproken door rechter Siegline Wijnhard. De man stond terecht voor moord op de 54-jarige B.D. in het district Nickerie. De kantonrechter vindt dat het wettig en overtuigend bewijs in deze zaak niet is geleverd. Het Openbaar Ministerie, officier van justitie Astrid Niamat, eiste in deze zaak een celstraf van vijftien jaar. De kantonrechter ging voorbij aan deze eis. Raadsman Irvin Kanhai pleitte voor een vrijspraak.

Kanhai noemde de strafeis van Niamat een kinderlijke manier van eisen. Hij beargumenteerde dat scenario’s moeten worden bewezen. Niamat stelt dat de verdachte Roel S. tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd over het slachten van een kip. De vrouw zou hem bellen om de kip te laten slachten. Dit is niet uit de telefoonuitdraai van het slachtoffer, noch van de veroordeelde gebleken.

De officier van justitie had aangestipt dat de verdachte steeds verschillende en tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd over het slachten van de kip. Eerst zou hij de kip op 3 november, op de maandag, hebben geslacht. Op de maandag was het slachtoffer vegetarisch en getuigen hebben verklaard dat zij nooit een kip op die dag zou laten slachten. Daarna beweerde de verdachte dat hij de kip op 2 november had geslacht, om vervolgens weer te zeggen dat hij de kip op 3 november had geslacht en dat hij om 23.00 uur wegging. Hij heeft ook 4 november genoemd als datum waarop de kip zou zijn geslacht.

Volgens de officier kan er geen oordeel worden geveld over de fysieke bouw van de verdachte. Kanhai had aangevoerd dat het slachtoffer fysiek veel sterker en groter was dan de verdachte. Niamat vindt dat er tal van scenario’s bedacht kunnen worden: zo kan het slachtoffer eerst bewusteloos gemaakt worden, om vervolgens de rest van de feiten te plegen. In dit geval zullen er ook geen tekenen van het krabben zijn. Volgens Kanhai had Niamat slechts gebruikgemaakt van de tegenstrijdigheden, maar geen bewijsmiddelen aangevoerd. De politie heeft verzuimd om DNA- of sporenonderzoek te doen. De hamer die vol sporen zat, is nooit onderzocht. De advocaat noemde het onderzoek technisch en tactisch ondeugdelijk.

Kanhai stelde dat hij een zus van het slachtoffer had gesproken. De zus had bij de politie al verklaard dat Roel S. nooit de dader kon zijn, omdat de hamer waarmee het slachtoffer is vermoord, was uitgeleend aan de ex-man van de 54-jarige vrouw. De politie heeft niet onderzocht hoe de hamer daar belandde. Ook de sporen zijn niet onderzocht. Daarnaast heeft de politie verklaard dat er ontbindingsvocht op het ondergoed van de vrouw was, terwijl de vrouw zonder ondergoed werd aangetroffen.

Wanita Ramnath

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS / FOS Network 28-02-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics