Nickerie.Net, maandag 06 maart 2017


Ziekenhuis Nickerie heeft moderne kinderafdeling

NICKERIE - Met de ingebruikname van de nieuwe kindervleugel heeft het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie inhoud gegeven aan zijn visie over gezondheidszorg voor iedereen. De afdeling heeft een permanente kinderarts die wordt ondersteund door verpleegkundigen om de beste zorg te bieden aan de patiŽntjes. Dit zegt JuliŽt Alpin, hoofd van de Kinderafdeling.

De afdeling is uitgebreid van negen naar veertien bedden voor kinderen van nul tot vijftien jaar en biedt de mogelijkheid dat twee patiŽntjes elk met een ouder kunnen slapen. De uitbreiding en modernisering van de afdeling heeft bijna SRD 600.000 gekost die het ziekenhuis zelf heeft opgebracht. De afdeling bestaat onder andere uit een non-infectiekamer, brandwondenkamer, infectiekamer, medium care kamer en isoleerkamer.

Antoine Elias, algemeen directeur van het ziekenhuis kondigt aan dat binnenkort de poli van de afdeling Cardiologie aangepakt zal worden. "Wanneer een patiŽnt een fietstest moet doen dan lijkt het alsof hij in een hokje zit en we willen dat dat nu veel beter moet en gaan dat ook veranderen." Later dit jaar wil hij ook een grote beurt geven aan de spoedeisende hulp van het ziekenhuis en medio volgend jaar worden de zalen van de mannen en de vrouwen gemoderniseerd.

Mevrouw Waldring is dankbaar dat via Elias goede vrienden goederen doneren die aan behoeftigen worden gegeven. Ze is blij dat het ziekenhuis nu een moderne kinderafdeling heeft en waardeert het werk van zuster Alpin en haar team. "We moeten niet altijd willen, maar ook in staat zijn om terug te geven en dat hebben deze verpleegkundigen gedaan."

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT / FOS Network 01-03-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics