Nickerie.Net, woensdag 22 maart 2017


‘Ontslag van Dijk-Silos gebaseerd op eigen belang Bouterse’

22/03/2017  - Naomi Hoever

PARAMARIBO - “Ik hoop dat president Bouterse alle uitspraken van het Hof van Justitie respecteert.” Zo reageert Ronnie Brunswijk, fractieleider van Abop in De Nationale Assemblee op het besluit van het staatshoofd om minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie dinsdag te vragen haar portefeuille ter beschikking te stellen.

Parlementariër Ronnie Brunswijk denkt dat met het besluit Juspol-minister Van Dijk-Silos te bedanken de president de kant van het Hof heeft gekozen, omdat de procureur-generaal in beroep is gegaan bij dat college over de voortzetting van het 8-Decemberstrafproces.Parlementariër Ronnie Brunswijk denkt dat met het besluit Juspol-minister Van Dijk-Silos te bedanken de president de kant van het Hof heeft gekozen, omdat de procureur-generaal in beroep is gegaan bij dat college over de voortzetting van het 8-Decemberstrafproces. Foto: dWT Archief

In een brief aan de president hebben de leden van het Hof het vertrouwen in de minister opgezegd. Volgens Brunswijk is het besluit genomen, om het eigen belang van Bouterse in de 8-decemberzaak niet in gevaar te brengen en kan het staatshoofd niet op gespannen voet met het Hof te leven. "Toen onze fractie had gevraagd om het besluit om Van Dijk-Silos tot minister te maken in heroverweging te nemen heeft het staatshoofd niet ingestemd." Brunswijk zegt dat Bouterse de minister altijd heeft beschermd. "Nu laat hij haar vallen."

Chandrikapersad Santokhi, fractieleider van de VHP zegt dat er de afgelopen periode veel incidenten zijn geweest met de minister in alle organisaties van het Hof en het Openbaar Ministerie. Hij vindt dat de bewindsvrouw vaak beledigend en beschuldigend sprak over deze instituten. "Ze heeft tijdens een persconferentie een publieke aanval geopend op de Rechterlijke Macht door zich negatief en ondermijnend uit te laten."

Gregory Rusland, fractieleider van de NPS zegt dat er telkens wordt uitgekeken naar zondebokken in het systeem. "Wij verwachten nog meer ontslagen. Het zal niet bij Van Dijk-Silos blijven." Wanneer je zo een functie bekleedt moet je rekening houden met het beleidsveld. Als een groot deel van het kader het vertrouwen opzegt rest de minister niets anders, dan te bedanken.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 22-02-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics