Nickerie.Net, donderdag 23 maart 2017


Presidentiele hand boven het hoofd van medecorruptelingen

23/03/2017

PARAMARIBO - PRESIDENT DESI BOUTERSE houdt de hand boven het hoofd van directeur Rabin Parmessar van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Dat is de enige conclusie die uit de affaire bij het staatsbedrijf getrokken kan worden. Nadat de gemeenschap afgelopen zaterdag werd geconfronteerd met de schorsing van Parmessar, hebben zich publiekelijk zaken voorgedaan die zijn rehabilitatie en het bedanken van de raad van commissarissen (RvC) die hem schorste, totaal onbegrijpelijk maken.

Nadat de schorsing bekend was gemaakt, hebben minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en de EBS-werknemersorganisatie zich achter de rvc geschaard. Niemand zei echter iets over de werkelijke reden van de schorsing, behalve dan dat het afsluiten van de stroomtoevoer bij het Diakonessenhuis de druppel was. De Ware Tijd bracht woensdag duidelijkheid op basis van een dossier waar de krant de hand op wist te leggen. De conclusie is keihard: Parmessar heeft een scheve schaats gereden. De feiten liegen er niet om.

Woensdag rond twee uur stuurde het kabinet van de president een persbericht de wereld in waarin melding wordt gemaakt dat de rvc is bedankt, de schorsing van Parmessar is teruggedraaid en dat er een nieuwe RvC is benoemd. Dat zou zijn gebeurd op een algemene vergadering van aandeelhouders (ava) die al zou zijn gehouden. Echter bleek dat de vergadering pas voor drie uur, een uur later dus dan het communiqué was verstuurd, was uitgeschreven.

Als reden voor het terugdraaien van de schorsing werd opgegeven dat de RvC de aandeelhouder niet heeft gekend in haar besluit om Parmessar te schorsen. Dit argument snijdt totaal geen hout. Want per slot van rekening had de directeur de gelegenheid om zich bij de ava te verweren. Daar had de maatregel teruggedraaid kunnen worden. Parmessars schorsing is echter met puur machtsvertoon teruggedraaid, wat eens te meer duidelijk maakt dat RvC's slechts marionetten dienen te zijn van degene die in het land politiek de lakens uitdeelt.

Deze hele affaire heeft een ongure lucht. De aandeelhouder - en dat is niet vicepresident Ashwin Adhin, de RvC of Dodson maar alleen de president heeft hierin het laatste en beslissende woord - heeft op geen enkele wijze behoorlijk en openbaarheid van bestuur getoond. Deze kwestie wordt dictatoriaal afgesloten. Bouterse heeft het laatste woord gehad. Maar waarom weten we niet. Of het moet zijn omdat Parmessar daadwerkelijk slechts de belangen van aandeelhouder Bouterse probeerde veilig te stellen.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 23-03-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics