Nickerie.Net, maandag 27 maart 2017


Kan Bouterse de grootste vijand nog aan: armoede

 
Niet lang na zijn aantreden als president, zei Desi Bouterse dat de grootste vijand van Suriname, de armoede is. Die moet door ons allen bestreden worden. Armoede betekent dat er geen bestaanszekerheid is in het land. Armoede gaat veelal gepaard met grote werkloosheid en stijgende criminaliteitscijfers. Dat de armoede als grootste vijand van de mens gezien wordt, is niet onterecht, maar het is goed om na te gaan hoe die armoede is ontstaan. Wie heeft het allemaal in de hand gewerkt, dat ons land nu in enorme problemen verkeert. Het antwoord hierop is reeds een afgezaagd verhaal, maar we zeggen het toch weer. Doordat de NDP-regering in 2010 op onverantwoorde wijze omging met de financiŽn, die flink gestegen waren als gevolg van de goudprijs in de jaren 2012-2013, belandde ons land in de armoede. Het geld dat er was en dat was meer dan een miljard dollar, werd verbrast zonder rekening te houden met de dag van morgen. Toen daalde de goud- en olieprijs sterk en wij zaten diep in de problemen. De armoede en criminaliteit die daaruit voortvloeiden, kunnen tot op heden niet onder controle gebracht worden. De economie ligt zo plat als een dubbeltje en de koers is killing om zaken te doen.

Bouterse en inflatieMensen komen niet meer uit met hun zuurverdiende salaris en sommigen denken via de criminaliteit hun slag te kunnen slaan. De economie verkeert in een zodanig dal, dat eruit klimmen niet zal lukken, omdat deze regering geen enkel oplossingsmodel heeft om uit de problemen te geraken. Het ziet er niet naar uit dat de president een antwoord heeft op al deze problemen, dus zal ons land nog lang te maken hebben met de grootste vijand, te weten armoede. Zolang de economie nog in een malaise verkeert, zal je allerlei excessen krijgen. Deze regering heeft al alle denkbare modellen geprobeerd om de economie weer op het juiste spoor te krijgen. Er is zelfs geld geleend in het buitenland, maar nog steeds zien we de opwaartse trend niet.

Allerlei optimistische verhaaltjes worden er verteld, zoals dat het de goede kant opgaat met onze economie, terwijl de praktijk juist anders uitwijst. Er wordt zelfs gevreesd dat ons land bankroet is, omdat er nauwelijks inkomsten zijn en de uitgaven veel hoger uitvallen dan voorzien was. Alleen via de geldpers kan je de problemen uitstellen, maar eigenlijk maak je de situatie alleen maar erger. Zowel nationaal als internationaal heeft niemand nog enig vertrouwen in deze regering, hetgeen zich de afgelopen dagen duidelijk heeft gemanifesteerd in heel wat negatieve verslagen en berichtgevingen. Het is duidelijk dat deze regering de vijand niet aankan en als ze dat beseft, moet ze eerlijk toegeven dat ze niet capabel is om voor oplossingen te zorgen. Geef anderen de ruimte om orde op zaken te stellen.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /De West 25-03-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics