Nickerie.Net, zondag 26 maart 2017


Vertrekhal Zanderij krijgt binnenkort nieuwe luifel

De situatie bij de vertrekhal van de Johan Adolf Pengel Luchthaven zal binnen acht weken helemaal veranderen. De huidige luifel wordt uitgebreid, waardoor passagiers een betere service zullen krijgen bij aankomst of vertrek naar het buitenland.

Het publiek heeft de afgelopen periode vaak geklaagd omdat zij en hun bagage nat worden bij regenval. Ook bij een te felle zon ontstaat er enorme irritatie bij passagiers. Dit zal met de uitbreiding van de luifel totaal verholpen worden. De kosten voor deze uitbreiding zijn geraamd op ruim 63 duizend Amerikaanse dollar.

De directeur van de NV Luchthavenbeheer, Vijay Chotkan, heeft vrijdag de overeenkomst voor de bouwwerkzaamheden getekend. Directeur Howard Vasilda van aannemingsbedrijf Vasilda NV en architect Derrick Emanuel hebben hun handtekening ook geplaatst onder deze overeenkomst.

Volgens Chotkan komt de luchthaven een deel van de internationale afspraken na. Ook komt zijn organisatie een van de op haar opgenomen verantwoordelijkheden na.

Architect Emanuel zegt tegenover Suriname Herald dat de nieuwe situatie veel aantrekkelijker en publiekvriendelijker zal zijn. Het uitbreiden van de luifel is naar zijn zeggen slechts een deel van het totale vernieuwingsprogramma van de luchthaven, dat in verschillende fasen wordt uitgevoerd. Door met name de rechtstreekse vluchten naar Amerika, heeft Havenbeheer meer vaart gezet achter het uitbreiden en vernieuwen van de luchthaven.

Jason Pinas

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /SME Herald 26-03-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics