Nickerie.Net, woensdag 29 maart 2017


Deze regering is een schaamteloze boevenbende

29/03/2017  - Van onze redactie

PARAMARIBO - De brandstofprijs is met 58 cent verhoogd en dat valt slecht bij de bevolking. De kritiek van de man op de straat op president Desi Bouterse is hard. Door deze verhoging zien ze een armoedige toekomst tegemoet.

John Meyer, een gepensioneerde ambtenaar, heeft harde kritiek op de regering vanwege de verhoogde brandstofprijzen.John Meyer, een gepensioneerde ambtenaar, heeft harde kritiek op de regering vanwege de verhoogde brandstofprijzen. Foto: Irvin Ngariman

"Dit is baldadig", zegt Marjolin. "Ik werk als maatschappelijk werkster en verdien niet zoveel. Aangezien ik vijf dagen in de week naar Commewijne moet, ga ik veel met de auto. Ik spendeer dus veel geld aan brandstof. Het is ongehoord dat de regering deze verhoging doorvoert." Ook Buschauffeur Koeman Rishi voelt het water aan de lippen staan. "Het wordt zo duur dat het voor ons niet meer rendabel wordt. Om een voorbeeld te geven: banden vervangen kost SRD 900, de bus huren kost SRD 1350. Met een prijsverhoging van de pomp erbij wordt het zeer lastig. Het enige wat we kunnen doen is staken."

Ook ambtenaren voelen deze verandering in de portemonnee. Boetius werkt als leerkracht, en hoewel haar loon is meegestegen met de verhoging van de brandstofprijs, is ze alles behalve tevreden. " Dit is een ramp. In combinatie met mijn salarisverhoging zou een benzineprijs van SRD 3 4ideaal zijn. Maar wat heb ik er nu aan? Het enige wat ik kan doen om de kosten te dekken, is de auto zoveel mogelijk laten staan en de bus nemen. Al is dat niet altijd eenvoudig."

John Meyer, een gepensioneerde ambtenaar, gaat nog een stap verder en schuwt de harde taal niet. "Deze regering is een schaamteloze boevenbende waar de hele bevolking het gelag voor moet betalen." Meyer ziet de toekomst allesbehalve rooskleurig in. "Met Bouterse aan de macht stevenen we rechtstreeks af naar de afgrond. Het is jammer dat ik al zo oud ben, anders was ik al lang vertrokken."

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 30-03-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics