Nickerie.Net, woensdag 29 maart 2017


VHP: volk moet tanden laten zien

29/03/2017

PARAMARIBO - “We gaan voor partnerschappen, het is nu echt tijd dat het volk zijn tanden laat zien, we moeten ons niet verder laten uitbuiten door deze regering die het niet meent met het Surinaamse volk”. Zo stelt de VHP in een persbericht. Aangevoerd wordt dat ondanks het dringende beroep van de gezamenlijke oppositie de regering de brandstofprijs toch heeft verhoogd met 0,58 SRD cent per liter.

VHP: volk moet tanden laten zienNiet alleen de oppositie, maar ook de vakbeweging, het bedrijfsleven, leerkrachten en anderen hebben opgeroepen om de brandstofprijs niet te verhogen. "Maar deze regering heeft lak aan het volk. Opnieuw laat de regering zien geen luisterend oor te hebben voor het volk, daarom zitten wij in deze grote problemen", aldus de VHP Mediacommissie.

Volgens de partij heeft de minister van Handel, Industrie en Toerisme geen besef van de impact van de verhoging op het leven van de kleine man en vrouw, waardoor hij stelt dat het slecht een marginale prijsaanpassing is. Deze groep wordt steeds dupe van de prijsverhogingen "en moeten steeds dieper in de buidel tasten'. In plaats dat de regering het arme volk beschermt, wordt het juist uitgeknepen met deze verhoging, verwijt de politieke organisatie.

"In plaats van de kleine man en vrouw te beschermen krijgen zij de volle rekening gepresenteerd. Een regering moet juist als schild dienen voor de zwakkeren en hen niet uitbuiten". Gewezen wordt op de zaken waarmee de burgers dagelijks worden geconfronteerd zoals een hoge wisselkoers, werkloosheid en stijgende prijzen in de winkels.

De prijzen zijn het afgelopen jaar verdubbeld en in veel gezinnen moet elke SRD minstens twee keer worden gedraaid om de dagelijkse behoeften te betalen, meent de VHP. De samenleving moet de gang van zaken niet langer accepteren, vindt de oppositiepartij.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 30-03-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics