Nickerie.Net, dinsdag 04 april 2017


Opvallend grote demonstratie tegen Bouterse

In Paramaribo hebben zeker 1500 mensen op straat geprotesteerd tegen de regering-Bouterse. Er zijn nog niet eerder zo veel mensen bij een betoging tegen president Bouterse geweest. De menigte protesteerde tegen de erbarmelijke economische situatie in Suriname en tegen de benzineprijsverhoging die vorige week werd doorgevoerd.

Burgers en actiegroepen hadden zich voor het presidentiŽle paleis op het Onafhankelijkheidsplein verzameld en op het laatste moment riep ook de grootste oppositiepartij VHP haar achterban op om mee te doen.

Harde toon

Ook de organisatie van kleine ondernemers had zich bij de demonstranten aangesloten. Er zijn bedrijven die het personeel gelegenheid gaven om naar de demonstratie te gaan. Volgens correspondent Harmen Boerboom was de toon ongekend hard.

Al ruim een jaar geleden deed de protestgroep 'Wij zijn moe' een poging om een mensenmassa tegen de regering op straat te krijgen, maar dat mislukte. Volgens de leider van de groep, Curtis Hofwijks, is de tijd nu wel rijp voor een massaal protest.

Vakbonden nog niet

Hoewel diverse vakbonden met de regering in de clinch liggen, hebben zij hun leden nog niet opgeroepen de straat op te gaan. Ook andere oppositiepartijen dan de VHP hebben zich niet aangesloten bij de protesten.

Hofwijks betreurt dat. Hij verwijst naar de massale demonstraties van de afgelopen weken in buurland Frans-Guyana, die gesteund worden door vrijwel alle maatschappelijke organisaties. "Het is jammer dat we hier nog niet zo ver zijn. Maar dat is een kwestie van tijd", aldus de actieleider.

Morgen gaan er opnieuw mensen de straat op. De organisatie heeft de vakbonden en andere oppositiepartijen opgeroepen zich dan wel aan te sluiten.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NOS 04-04-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics