Nickerie.Net, woensdag 05 april 2017


Maisha Neus: “Ik ben niet bang; ik laat me niet intimideren”

De initiatiefnemer van de protestacties, Maisha Neus, is ook na de bedreigingen via social media niet bang. Neus is na de succesvolle protestmanifestaties van maandag en dinsdag op het Onafhankelijkheidsplein bedreigd geworden. Ze heeft intussen hiervan aangifte gedaan bij de politie van de Keizerstraat.

Maisha Neus stond de pers te woord nadat ze aangifte van bedreiging had gedaan bij de politie. Links van haar Curtis Hofwijks van 'We zijn moe'. Foto: Suriname Herald

“Ik laat me niet intimideren, laat ze maar doen,” zegt Neus tegenover journalisten na de aangifte. Over de inhoud van het gesprek met de politie wilde ze niet veel kwijt.

Maisha Neus: “Ik ben niet bang”. Foto: Suriname Herald

Neus bevestigd dat ze een Nederlands paspoort heeft. “Waarom mag ik hier niet protesteren. Ik woon al me hele leven hier. Ik heb familie en vrienden hier en ik werk voor mijn geld. Dus waarom mag ik niet protesteren”, vraagt ze zich af.

Ze benadrukt dat ze doet wat goed voor haar is. Mensen die het niet eens zijn met haar actie, worden niet verplicht om mee te doen. “Ik ben geen dictator. Ik heb niets verkeerd gezegd en ik heb tot nu toe niemand bij naam genoemd,” aldus Neus. Ze beklemtoont dat ze de strijd zal voortzetten.

 

Maisha Neus: “Ik ben niet bang”. Foto: Suriname Herald

Jason Pinas

Maisha Neus: “Als ik uitgezet word, neem ik een deel van het parlement mee”

Maisha Neus, de trekker van de protestacties van afgelopen maandag en dinsdag tegen het wanbeleid van de regering, zegt niet bang te zijn voor een eventuele uitzetting uit Suriname. Neus heeft niet de Surinamse, maar de Nederlandse nationaliteit.

Maisha Neus

In het praatprogramma Bakana Tori heeft raadsadviseur Kenneth Slooten gezegd dat Neus zo snel mogelijk het land uitgezet moet worden. Volgens hem kan een buitenlander geen demonstraties leiden in een ander land. “Zou een Surinamer dit kunnen doen in Nederland? Nee, dat zou nooit gebeuren. Maar hier laten we alles toe,” zegt hij.

Opkomen voor het belang van het volk “Op basis waarvan zou ik uit het land gezet moeten worden. Ik ben ingezetene van Suriname; ik heb geen strafblad; ik werk hier en betaal belasting; ik woon hier; ik heb een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd; ik doe niemand kwaad. Ik kom alleen voor de belangen van het volk op. Is dat strafbaar,” vraagt Neus zich af in gesprek met Suriname Herald.

Op de vraag of zij als Nederlander mensen kan oproepen om op straat te gaan en te protesteren tegen de regering, zegt Neus dat ze niemand heeft opgeroepen om op straat te gaan. “Ik heb gewoon op mijn Facebookpage een oproep gezet en de mensen zijn erop afgekomen,” geeft ze aan.

Dubbele nationaliteit Neus zegt ook dat in ons parlement assembleeleden zijn die een dubbele nationaliteit hebben, die met wanpraktijken bezig zijn. “Als ik uitgezet word, neem ik een deel van het parlement mee, want velen daar zitten met duo-nationaliteiten,” zegt Neus tot slot.

Jerrel Harderwijk

 

 
Bron/Copyright:
Nickerie.Net / SME Hearald 04-04-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics