Nickerie.Net, maandag 10 april 2017


Zware corruptie en intimidatie NL - verergering onder Benschop

10-04- 2017

In het weekend is in de media een uitgebreid bericht verschenen aan de hand van informatie van klokkenluidende militairen over de slechte omstandigheden in het leger. Het uitgebreide bericht past in het patroon welke deze regering karakteriseert en vereist daarom niet veel verbeeldingsvermogen. De huidige politieke constellatie zegt veel verschuldigd te zijn aan een ‘revolutie’, daarmee doelende op de sergeantencoup als gevolg van een uit de hand gelopen vakbondsstrijd. Dan zou je niet verwachten dat men zou toestaan dat in het heilige instituut van het Nationaal Leger rommel zou worden gemaakt, maar neen dus. In politieke zin heeft zich een totale onomkeerbare escalatie voltrokken, en daarbij draait het alleen om de leden van het ‘koninklijk huis’.

http://www.starnieuws.com/index.php/beyond_files/get_image/aeb22ab082c296b2169ec31b39351305.jpg___bevelhebber_benschop.jpg/250De misstanden zijn niet vanaf gisteren, maar gaan terug naar de eerste periode van deze politieke constellatie in 2010. We sommen de grieven kort op en refereren voor de informatie aan het mediabericht van 7 april 2017. Ten eerste noemt men het aanstellen van Ronni Benschop als bevelhebber. Deze zou niet in een essentiële functie hebben gediend binnen het leger om met gezag als bevelhebber te kunnen functioneren. Een korporaal (Souda) die dat durfde te zeggen zou door Faya Blo zijn aangehouden, op Zanderij gevangen gezet en uiteindelijk na 22 jaar trouwe dienst ontslagen. Souda ging naar de rechter, kreeg gelijk, maar hij wacht nog op zijn compensatie die zou worden getraineerd.

Verder worden Benschop en Latour ervan beschuldigd dat ze samen een keuken voor de Naschoolse Opvang draaiden. Zij zetten de beste militaire koks daarvoor in, in het kampement werden groentjes ingezet om voor de manschappen te koken. Ten derde: ondanks negatief advies van Interne Controle worden goederen steeds geleverd door Community Service, een bedrijf van Benschop. Benschop stond erop met instemming van Latour. Deze goederen zijn duurder en van mindere kwaliteit. OD Truideman durfde deze corruptie aan te kaarten en het resultaat: toen Benschop minister werd, werd de OD vervangen door … een familielid dat bovendien slechts 2 jaar in dienst was, zonder een volledige officiersopleiding. Op het moment dat zij OD af is, is er een afspraak dat zij gebombardeerd wordt tot luitenant-kolonel.

Naar verluidt zou met Benschop als aannemer binnen 3 maanden een monument in de kazerne zijn gebouwd voor honderdduizenden euro’s. Fysieke faciliteiten worden echter niet aangepakt, maar Benschop zijn bedrijf zou volgens het bericht het kampement hebben “overspoeld met computers”. Een ander heikel punt is de beloning en extra waardering voor een kapitein onder wiens leiding jaren geleden een grote partij AK 47 geweren verdween. De pg had zijn bevoegdheid om als MP’er op te treden ingetrokken, maar van Benschop krijgt hij nu alle ruimte om bijvoorbeeld personeel te groeperen en in te zetten voor “waardetransport”. De man werd ook bevorderd tot majoor zonder aan de vereisten te voldoen: anderen die wel voldoen moeten gewoon wachten.

Onder Benschop zouden honderdduizenden kilo’s afvalijzer, staal en galvaan van het leger zijn ‘opgeruimd’ (lees: verkocht), maar de Staatskas mag het vegen wat dit geld betreft. Verder heeft Benschop een dubieuze helikopterpiloot, vrijbrief gegeven op het terrein van de luchtmacht, waarbij de commandant van de luchtmacht totaal is overgeslagen. Maar het houdt niet op, een negatief te boek staande luitenant-kolonel Anthonius, die in 2011 niet tot MP-commandant werd benoemd door politieke druk van toenmalige coalitiepartners, zou nu door ‘persoonlijke vriend Benschop’ zijn voorgedragen als ‘bevelhebber’. Als klap op de vuurpijl: Benschop wil zowel minister als bevelhebber zijn, compleet met kapsel en tenue dito. Dit is volgens het bericht niets anders dan ongrondwettelijk handelen.

Wanneer we dit alles lezen, dan moeten wij toch helaas constateren dat wij het niet kunnen ontkennen, een patroon te zien dat veel gelijkenissen vertoont met ’80-’87, ’91-’92, ’96-2000 en vanaf 2010. Het bericht opgemaakt naar grieven geuit door militairen, moet erop wijzen dat er in principe sprake is van gangsterisme en zware corruptie in het leger en als gevolg is het een zootje in het binnenland. De link met mensenhandel en mensensmokkel, uitbuiting van moderne slaven, roof van staatseigendommen (goud, water etc..) en hand- en spandiensten aan buitenlandse criminelen en illegale mijnwerkers is dan snel gemaakt.

Ministers en bevelhebbers die de njang patu’s van schoolkeukens hebben gedraaid, die goederen aan hun eigen ministerie en kampement leveren, die black label en gold label op staatskosten toestaan voor nota bene een dienst die niet mag drinken. Het zou ons niet verbazen als het bovenstaande de verklaring van is dat ‘we’ geen olie mogen ontdekken voor onze kust, in tegenstelling tot onze buurlanden.

Afgaande wat er allemaal bekend is in de samenleving is de al smalle basis van orde en tucht in de samenleving onder de huidige constellatie, met een vrije val naar beneden bedonderd. Is dat voor te stellen onder een constellatie met militaire revo-roots? Ja zeker, kijkt u maar naar de geschiedenis van natuurlijke hulpbronnen-rijke landen met een vergelijkbaar militair verleden in Afrika. De politieke verbondenheid en de spontane ‘chemistry’ met deze schurkenstaten zijn niet toevallig.

.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 10-04-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics