Nickerie.Net, woensdag 12 april 2017


Aidsspecialist Ruben del Prado genomineerd voor Global Achievement Award

11-04- 2017
http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2017/04/Aids-specialist-Ruben-del-Prado-genomineerd-voor-Global-Achievement-award.jpgRuben del Prado, de welbekende Surinaamse hiv/aidsspecialist, is door de John Hopkins Association genomineerd voor de Global Achievement Award. Deze prestigieuze prijs weerspiegelt de waardering die men heeft voor de professionele prestatie of humanitaire service die Del Prado op internationaal gebied heeft verdiend. Verdiensten die Del Prado heeft geleverd ten behoeve van de mensheid lopen namelijk hand in hand met de John Hopkins traditie van uitmuntendheid en vertegenwoordigt de universiteit op de internationale arena. Het leiderschap en de visie die Del Prado heeft getoond, zijn een bron van grote trots voor John Hopkins Association.

De viering van de uitreiking zal op twee gelegenheden plaatsvinden. Ruben F del Prado is in 1984 afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Suriname. In 1988 kreeg hij zijn MPH graad aan de Johns Hopkins University School of Hygiene and Public Health. Hij werd de eerste National Aids Program Director in Suriname, een functie die hij gedurende 9 jaar vervulde. Hij werd daarna verzocht het hoofd van de faculteit Department of Public Health Medical Sciences te leiden. In 1999 werd hij aangeworven door Unaids als regionaal hiv-adviseur, waar hij ruim 24 landen en gebieden in het Frans, Spaans, Nederlands en Engels sprekend Caribisch gebied onder zich had. Unaids was zelf gevestigd in Port of Spain. Naar aanleiding hiervan heeft Del Prado de Unaids Land Office in Uganda van 2002 tot 2005 geleid. Hij verhuisde naar New Delhi, waar hij belast werd met Unaids planning en uitvoering van het programma in India. Hij heeft Unaids daarna vertegenwoordigd in Guyana van 2006-2012 en is momenteel de Unaids Country Director voor Nepal en Bhutan.

Ook voor Suriname heeft Del Prado veel betekend, met name met het opzetten van het Nationaal Aids Programma. In Suriname was er in de jaren 90 niet veel bekend over deze ziekte. Alleen was het duidelijk dat het een ernstige ziekte was die zeker tot de dood leidde. Op eigen wijze heeft Del Prado de aandacht gevestigd op de aidsproblematiek.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 11-04-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics