Nickerie.Net, woensdag 12 april 2017


Staatslogeergebouw Nickerie gerenoveerd uit eigen middelen

Het Staatslogeergebouw van Nickerie is dinsdagmiddag na een complete renovatie weer in gebruik genomen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft samen met de districtscommissarissen, Wedprekash Joeloemsingh en Lachminarain Doebay de formele handelingen verricht. De renovatie die begroot was voor SRD 600.000 is volgens Joeloemsingh in totaal SRD 900.000 geworden. Dit komt door de koersontwikkeling. De renovatie is uit de eigen begroting betaald.

fotoDoor de architect van het departement in te zetten voor de werkzaamheden is SRD 90.000 bespaard. Het staatslogeergebouw heeft nu een capaciteit van 19 kamers waarbij alle voorzien zijn van airconditioning, Wifi en bad en toilet op de kamer. Voor de prijs van SRD 150 per overnachting hebben gasten ook recht op ontbijt. Dit is het vierde grote project dat uit het districtsfonds betaald is vanaf 2010. Eerder zijn het gebouw van CTD, aanleggen van kokers om Brassaplein, het Volksplein en de bestrating gerealiseerd.

Minister Dikan is zeer tevreden met de aanpak van de zaken in Nickerie. Hij stond even stil bij het aanzicht van het gebouw. Enkele Nickeriaanse kunstenaars hebben de in het oog springende zaken die te vinden zijn in Nickerie op de voorgevel van het gebouw geschilderd. Dikan prees dit initiatief. Hij gaf aan dat Nickerie zeker goed gebruik maakt van de de decentralisatie gedachte van de overheid. Hij hoeft zich bijna geen zorgen te maken over Nickerie voor wat de decentralisatie betreft. Volksvertegenwoordiger Guillano Snip merkte op dat vertrouwen en geduld heel belangrijk zijn. De ontwikkelingen zijn duidelijk zichtbaar. Hij vroeg de gebruikers zuinig om te gaan met het Staatslogeergebouw zodat de middelen doelmatig gebruikt kunnen worden.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 11-04-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics