Nickerie.Net, vrijdag 14 april 2017


Noreen Cheung: “Stephen Tsang narcist en verrader”

Voormalig assembleelid Noreen Cheung neemt geen blad voor haar mond. “Stephen Tsang is een narcist en denkt alleen aan zijn eigen belang. Hij heeft niet alleen de Chinese gemeenschap, maar de totale Surinaamse samenleving verraden”, zegt Cheung resoluut aan Dagblad Suriname. De politica heeft de Chinese gemeenschap via Facebook opgeroepen om haar stem ook te laten horen door te demonstreren tegen het beleid van president Bouterse. Cheung zegt dat er vanuit de politiek niets wordt gedaan voor deze gemeenschap. Ook vanuit de Chinese organisaties, waar Tsang adviseur is van de Suriname Chinese United Association en Fa Tjauw Song Foei, worden er geen stappen ondernomen voor deze groep. “Het is duidelijk dat zij ook deel uitmaken van de samenleving en ook een grote bijdrage leveren aan de economie van het land. Het zijn mensen die keihard werken voor hun geld en dagelijks blootgesteld zijn aan diverse gevaren. Tsang mag adviseur zijn van de grootste Chinese vereniging, maar dat interesseert mij helemaal niet. Wat doet hij voor de Chinezen? Wat doet hij voor Suriname? Als adviseur laat hij zijn eigen mensen aan hun lot over. Het feit dat je in De Nationale Assemblee als volksvertegenwoordiger zit en niet opkomt voor je doelgroep, betekent dat je een verrader bent”, aldus Cheung. De ex-parlementariër voert aan dat zij dagelijks met mensen uit de Chinese gemeenschap in contact komt en zo ook de noden van deze mensen aanhoort. Opmerkelijk volgens haar is dat weinig mensen uit de groep zelf weten wie hun vertegenwoordigers zijn. “Het is een kleine gemeenschap, dus een ieder kent een ieder”, aldus de NPS’er.

‘Ik strijd voor lotsverbetering’
Cheung is niet te spreken over de recente uitlating van Tsang in de media waar de volksvertegenwoordiger haar ervan beschuldigd heeft politieke aandacht te zoeken. “Ik heb op geen enkel moment zijn naam genoemd. Wie zoekt nu juist aandacht? Ik vind het heel erg jammer dat hij mij zo heeft afgeschilderd. Mijn oproep heeft niets met de politiek te maken. Mijn oproep naar de groep is menens en oprecht. Het is mijn democratisch recht”, stelt de politica. Cheung benadrukt dat zij tijdens de afgelopen drie protestmanifestaties niet alleen voor deze groep, maar voor heel Suriname is gaan lopen. Het feit dat Tsang niets doet om een halt toe te roepen aan het wanbeleid van de regering, betekent volgens haar dat hij medeschuldig is aan de chaos in het land.

‘Chinese gemeenschap moet gezicht laten zien’
“Wij weten allemaal dat de slechte situatie van het land een ieder treft”, zegt de NPS’er. Zij vindt het jammer dat deze groep tijdens de afgelopen protestmanifestaties bar slecht vertegenwoordigd was. Cheung benadrukt dat de Chinese gemeenschap ook haar stem moet laten horen en gezicht moet laten zien, indien zij een verandering van de situatie wil hebben. “Als het niet goed gaat, moet het dan duidelijk blijkbaar zijn. Wij moeten niet alleen aan de zijlijn klagen, maar ook actie ondernemen”, stelt zij. Zij vermoedt dat de groep door de politiek wordt achtergehouden of mogelijk bang is op straat te komen. Desondanks zal zij de juiste adviezen blijven geven.

Tsang tegen moties oppositie over aanpak criminaliteit
Tsang heeft in 2015 als secretaris van de Suriname Chinese United Association (SCUA) meegedaan aan de verkiezingen en heeft op nummer 5 in Paramaribo 940 stemmen binnengehaald. Als reden voor zijn deelname aan de verkiezingen gaf hij aan dat bij het vele sociale werk dat hij via de Chinese verenigingen heeft gedaan, hij zaken heeft gezien die in het bestuurlijke niet in orde zijn en/of beter kunnen. In plaats van zich eraan te blijven ergeren, wilde hij er wat aan kunnen doen en lichtte hij zijn stap toe in de politiek. Tsang heeft eerder, meerdere malen ook disciplinair gestemd om moties, die te maken hadden met de aanpak van criminaliteit, van de tafel te vegen. Als reden gaf hij eerder in de media aan dat moties slechts een politiek spel en stemmingmakerij zijn. Dit, terwijl Chinese winkeliers met regelmaat van de klok worden beroofd, waarbij hen zelfs het leven wordt ontnomen.

FR

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 14-04-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics