Nickerie.Net, dinsdag 18 april 2017


Mensensmokkel ontdekt in truck van rijstbedrijf

Op maandag 10 april heeft de politie van de controlepost te Burnside in een truck van een niet nader te noemen rijstbedrijf mensen gevonden die Suriname zijn binnen gesmokkeld. De dienstdoende politie stuitte op deze ontdekking tijdens een controle bij hun post. De truck, die voorzien is van een logo van een rijstbedrijf, reed over de richting Paramaribo. Tijdens de controle heeft de politie zeven illegale Haïtianen weten te vinden die achter zakken rijst zaten verscholen. De 34-jarige truckchauffeur, Hendrik S., en zijn bijrijder, de 28-jarige Hemradj A., zijn ter plekke aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Nickerie.

Bij zijn voorgeleiding verklaarde Hendrik dat hij de vreemdelingen heeft opgehaald bij de Back-track route en dat hij ze naar Paramaribo vervoerde. Per persoon werd er USD 100 betaald voor de rit.

Hangende het verdere onderzoek worden zowel Hendrik als Hemradj in de gevangenis geplaatst. De illegalen zitten in vreemdelingenbewaring en zullen daar hun uitzetting uit Suriname afwachten.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Loop SME 17-04-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics