Nickerie.Net, dinsdag 18 april 2017


Vissers aangehouden voor verboden fuiken in Bigipan te Nickerie

Zeven vissers zijn aan het begin van de afgelopen week, op maandag 10 april, in het Bigipan gebied aangehouden, nadat zij zich naar het gebied begaven en fuiken hebben geplaatst om vissen in de val te lokken.

Volgens de wet is het ten strengste verboden fuiken te plaatsen in het Bigipan gebied. Een fuik is een val waarin vissen worden gelokt met behulp van een reeks netten. Deze vallen worden vooral gebruikt in rivieren en beschutte wateren.

De overtreders werden in de kraag gevat door ambtenaren van ’s Lands Bos Beheer (LBB) en zijn nadien overgedragen aan de ingeschakelde politie van Nickerie. De vissers zijn in de gelegenheid gesteld de zaak buitenproces af te handelen, waarbij de politie de overtreders een fikse boete heeft opgelegd. Ze betaalden het bedrag van SRD 810 per persoon en werden na hun betaling heengezonden.

Voordat ze zijn heengezonden, heeft de politie de fuiken, één emmer en vijf tot zes teilen met garnalen, vier boten en vier buitenboord machines in beslag genomen bij de vissers.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Loop SME 17-04-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics