Nickerie.Net, dinsdag 06 juni 2017


Baba en Mai monument nu ook in Nickerie

05-06- 2017
Waarom moet je een duur ticket naar India kopen om je roots te gaan zoeken, terwijl je ook nog niet verzekerd ben dat je resultaat haalt. We hebben Baba en Mai voor jullie tot naar hier gebracht. Dit zei Shabier Ahmed Ishaak, voorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie, in Nieuw Nickerie gisteren tijdens de onthulling van het derde immigratiemonument. Het eerste werd in Paramaribo geplaatst. Enkele jaren geleden is ook in Calcutta, India, een Baba en Mai-monument geplaatst. Vandaag is het 144 jaar geleden dat de eerste boot (Lalla Rookh) met jonge contractanten vanuit de haven van Calcutta in Suriname aankwam.

Baba en Mai Nickerie staat pal tegenover de markt van de hoofdplaats. ‘Baba en Mai kijken richting de markt’, merkte dc Wedperkash Joeloemsingh van het rijstdistrict op. Dat is volgens hem een goed teken. ‘Deze plek is zelf door de stichting gekozen’, maakte de dc kenbaar.

Ramesh Malahe, secretaris van de Stichting Hindoestaanse Immigratie, onthulde ook dat dit monument naar eigen inzichten ontworpen is door de 27-jarige Nickeriaan Ajay Permaul. Malahe had geen goed woord voor de vele bedrijven in Nickerie die dit project niet ondersteund hebben. Hij somde ze ook op, waaronder banken en hotels. ‘Dit project is grotendeels tot stand gekomen door donaties van de kleine man, die ondanks de moeilijke situatie toch een SRD 50 doneerden. Waar is het gemeenschapsbeleid van de grote bedrijven gebleven. Waarom geven ze niet iets terug aan de gemeenschap.’

Ishaak onthulde ook dat Nickerie binnen niet al te lange tijd een rijstmonument krijgt en Paramaribo een artiestenmonument.

Asha Gajadien-Bhagwat

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2017/06/Frontfoto2.jpg

 

 

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /DBS 05-06-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics