Nickerie.Net, maandag 05 juni 2017


VHP: Hildenberg rots in de monetaire branding

05.jun 2017

De Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van ex- minister van financiŽn, Humphrey Hildenberg. Suriname verliest ongetwijfeld een grote zoon, zegt de partij in een bericht. ďDe heer Hildenberg heeft gedurende 10 jaar als minister van financiŽn veel betekend voor Suriname. Niet alleen door zijn inhoudelijk inzicht en ervaring, maar ook door zijn manier van zakelijk optreden. Als minister van financiŽn heeft hij een bijdrage van onschatbare waarde geleverd aan Suriname. Hij heeft zich buiten gewoon ingezet voor ons land.

https://www.waterkant.net/wp-content/2017/06/Humphrey-Hildenberg-1946-2017.jpgHet was van de heer Hildenberg bekend dat hij heel zuinig omging met staatsmiddelen. Tijdens de Frontregeringen was de heer Hildenberg, samen met wijlen governor Andrť Telting, een rots in de monetaire branding.

Nadat onze economie in de periode 1987-1991 en 1996-2000 ontwricht en de financiŽle situatie uitzichtloos was, trokken zij samen met de overige ministers van de Frontregering, Suriname uit het diepe dal. Het zal de heer Hildenberg pijn hebben gedaan om te zien hoe deze regering de herstelde economie, weer te gronde heeft gericht.

Laten we hopen dat de huidige minister van financiŽn en de regering een voorbeeld nemen aan wijlen ex-minister van financiŽn, de heer Humphrey Hildenberg en hopen dat zij Suriname uit het diepe dal halenĒ, aldus de VHP.

De partij leeft intens mee met de familie en de Nationale Partij Suriname(NPS) en condoleert de familie, de nabestaanden en Suriname met dit grote verlies.(GFC)

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /GFC 31-05-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics