Nickerie landelijk Twa twa kampioen in Paramaribo

30 Jul 2017
Het Juni-zangvogeltoernooi van de Surinaamse Zangvogel Bond (SZB) is zondag onder grote publieke belangstelling op sportieve wijze afgesloten. Deze wedstrijden, waaraan ruim 100 vogels hebben meegedaan, vonden plaats op het Telesur-veld bij de Cultuurtuin.

foto
Dewieknandan Baidjoe, alias Pee, afkomstig uit Nickerie is de landelijke kampioen bij de Twa Twa.

De deelnemers waren afkomstig vanuit de districten Nickerie, Saramacca, Wanica, Commewijne en Paramaribo. In alle drie categorieën werden de landelijke zangvogelwedstrijden gehouden.

Het bestuur van de SZB zegt zeer tevreden te zijn met de participatie van de deelnemers aan dit landelijke toernooi, dat ruim drie maanden heeft geduurd.
Robby Gadradj, voorzitter van het bestuur van de SZB, gaf bij de afsluiting te kennen Telesur- werknemersorganisatie en hotel Esmeralda zeer erkentelijk te zijn voor hun bijdrage aan dit toernooi. Ook bedankte hij de deelnemers en de scoorders voor hun sportieve inzet. Bijzondere dank richtte hij naar Sirodjani Jaggan die als vrouwelijke deelneemster zich op bijzondere wijze heeft ingezet bij de organisatie van de wedstrijden.

Dewieknandan Baidjoe, bekend als Pee, afkomstig uit Nickerie werd de landelijke kampioen bij de Twa Twa met zijn vereniging Goudstar. Kampioen bij de Pikolet werd Rishi Dhanradj met zijn vereniging Saramacca en bij de Rowti werd Arun Jaliemsing de kampioen met zijn vereniging Clevia star.
De hoogste scores werden behaald door Pallo Jaliemsing bij de Twa Twa (130 punten), Rishi Dhanradj bij de Picolet (84 punten) en Arun Jaliemsing bij de Rowti (119 punten).

De kampioenen van dit Juni-toernooi zijn de navolgende verenigingen.