Nickerie.Net, zondag 08 oktober 2017


Verhoging brandstofprijs grove uitbuiting volk

08/10/2017

De drastisch verhoogde brandstofprijzen zijn moordend voor het volk. Het is heel opmerkelijk dat zodra er een lading brandstof binnenkomt de brandstofprijs wordt verhoogd. Het volk moet maar alles slikken, terwijl de regering zich niet druk maakt over hoe de arme mensen het hoofd boven water moeten houden. Deze regering heeft helemaal geen medelijden met het arme volk.

De minister van Handel en Industrie verschuilt zich te gemakkelijk achter de orkanen Irma en Maria en de wereldmarktprijs om de verhoging goed te praten terwijl wereldwijd de prijs van brandstof in de afgelopen maand is gedaald. Helaas is deze daling niet terug te zien in de prijzen. De opbouw van de brandstofprijzen wordt niet openbaar gemaakt. Er is geen openbaarheid van bestuur. Minister Ferdinand Welzijn moet ophouden met zijn stiekeme en afschuifgedrag, hij moet de schuld niet geven aan de orkanen en de wereldmarktprijs.

De verhoging wordt stiekem doorgevoerd, het manipulatief gedrag van de minister is zeer verwerpelijk. Hij pleit zich vrij van enige blaam met betrekking tot de verhoging. Voor mij is het duidelijk dat regering Bouterse bezig is de eisen van het IMF door te voeren, het zal niet lang duren voordat de regering de marktconforme koers voor de brandstofprijzen zal hanteren. Ook voor goederen en diensten waaronder telefoon-, energie- en watertarieven zal de regering marktconforme koers hanteren. Vanwege het slechte beleid heeft de regering geld nodig om het huishouden draaiende te houden.

Deze verhoging zal ongetwijfeld moordend zijn voor het volk, want de verhoogde brandstofprijzen zullen doorwerken in bijna alle sectoren van onze economie en de handel. Goederen en diensten zullen duurder worden waardoor de samenleving nog meer zal pinaren. Het volk moet krachtig protesteren tegen de drastische verhoging van de brandstofprijzen en van de regering eisen dat de verhoging onmiddellijk wordt teruggedraaid.

Ik roep alle maatschappelijke organisaties, vakbonden en burgers op om krachtig te protesteren tegen de verhoging van de brandstofprijzen. Wij moeten zelf opkomen voor onze belangen en niet aan de kantlijn blijven staan, want de huidige regering is niet in staat de problemen van het land op te lossen. We gaan gezamenlijk het land uit de crisis moeten halen. Volk van Suriname, zonder strijd geen overwinning.

Idris Naipal

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 08-10-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics