Nickerie.Net, maandag 23 oktober 2017


Jogi: Hoefdraad slechtste minister van FinanciŽn

FinanciŽn-minister Gillmore Hoefdraad gaat de geschiedenis in als de slechtste minister ooit op dit ministerie. Dit zegt VHP-volksvertegenwoordiger Mahinder Jogi tegenover Suriname Herald. Jogi vindt dat de minister nog steeds probeert de samenleving zoet te houden, vandaar al die stappen en schijnbewegingen alsof het goed gaat in Suriname.

Naar zeggen van Jogi is er altijd nog sprake van een crisis in Suriname. De armoede en inflatie vieren nog steeds hoogtij in Suriname, terwijl de minister mooi weer komt spelen en doet voorkomen alsof alles koek en ei is. Het gepresenteerde begrotingstekort van 5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) is een letterlijke misleiding, merkt de VHPíer op.

De politicus zegt dat het beleid van het afgelopen jaar niet rooskleurig is geweest. Er wordt gesproken over een tekort van 5 procent. Jogi vraagt zich af op basis waarvan het tekort 5 procent is geworden. Terwijl we zeggen dat het goed gaat, weten wij dat de regering nooit een beleid heeft gevoerd waar de productiesector aandacht heeft gehad, aldus Jogi.

Ook de werkloosheid op dit moment baart zorgen, voert hij aan. De realiteit is anders dan wat Hoefdraad doet overkomen. Verder vindt Jogi dat de minister na de goedkeuring van de Wet op staatsschuld deze naast zich heeft neergelegd en alsmaar leningen heeft genomen. ďEr wordt maar geleend en geleend zonder dat de leningen een goede bestemming hebben.Ē Lenen mag, maar volgens Jogi moeten de gelden geÔnvesteerd worden in een sector waar men terug kan verdienen. Deze minister leent om het populistische beleid van zijn president te helpen financieren, aldus Jogi.

Verder laat de VHPíer weten dat de regering tot nu toe niet concreet heeft kunnen aangeven hoe de leningen terugbetaald zullen worden. Volgens Jogi heeft de regering haar hoop gevestigd op de olievondst voor de kust en de goudproductie. Deze sectoren kunnen geen zekerheid bieden, omdat de grote landen in de wereld de prijzen van olie en goud bepalen, aldus Jogi.

Raoul Abisoina

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / SR Herald 22-10-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics