Nickerie.Net, dinsdag 24 oktober 2017


Maisha Neus: “80% van wat zij uitzenden is vergelijkbaar met slootwater”

Maisha Neus“80% van wat zij uitzenden is vergelijkbaar met slootwater”Activiste Maisha Neus vindt het een schande dat de overheid miljoenen investeert in de verbetering van de overheidsvoorlichting en communicatie, terwijl er volgens haar geen geld is om de subsidies van kindertehuizen op tijd te betalen, geen middelen zijn voor medische instellingen en andere belangrijke betalingen te verrichten. “We hebben pas nog het NII en De Boodschap gehad. Het is pure propaganda wat zij doen. De Boodschap is een mooie website, maar de informatie die erop wordt geplaatst mag iedereen aan zijn laars lappen. Het is hetzelfde als de informatie die via de SRS, Anders Bekeken, Info Act, Opo Yu Ai en alle andere facebookpagina’s die aan deze overheid gelieerd zijn naar buiten wordt gebracht.

Het feit dat zij communicatie hebben met het volk is wel goed, maar 80% van wat zij uitzenden is kolder. Het is vergelijkbaar met slootwater”, zegt Neus aan Dagblad Suriname. In het dienstjaar 2018 is de regering van plan om een bedrag van SRD 1,7 miljoen te investeren in deze branche. De regering komt binnenkort daarom ook met een eigen televisiekanaal op kanaal 8.3. GOV.TV zal dagelijks een 24 uurs programmering hebben, terwijl overheidsprogramma’s overwegend via het eigen televisiekanaal zullen worden uitgezonden. Neus benadrukt dat zij niets tegen overheidsvoorlichting heeft mits deze op de juiste wijze geschiedt. “Het volk moet geïnformeerd worden en als het op een eerlijke, transparante wijze en alle andere zaken in orde waren geweest, had ik gezegd: top initiatief”, aldus de activiste.

Politieke aanvallen op vrouwen op social media

Neus benadrukt dat het haar is opgevallen dat bepaalde regeringsgelieerde facebook-pagina’s als Opu Yu Ai de afgelopen periode er werk van hebben gemaakt om kritische vrouwen via karikaturen te vernederen. Zo is zij een tijdje terug ook slachtoffer geworden van een geval waar uitgebeeld werd dat een bekende oppositiepartijvoorzitter haar wilde verkrachten. “Natuurlijk is het de stijl van aanhangers om mensen zwart te maken. Deze uitbeelding vond ik wel heel erg, omdat het insinueerde dat verkrachting normaal is en dat seksisme in Suriname nog een hele grote rol speelt. Ik weet dat heel veel vrouwen worden aangerand, verkracht worden en voorgehouden worden door leidinggevenden om seks met ze te hebben voor een hogere positie, terwijl niemand iets hierover zegt. Iedereen vind het normaal”, zegt Neus. Volgens de politica zijn ook andere bekende vrouwelijke figuren als Sharmila Mansaram en Patricia Etnel slachtoffer geworden van deze ‘seksistische aanvallen’. “Het is echt iets gericht tegen vrouwen. Ik vind het laag en beneden alle niveaus”, aldus Neus.

Nieuwe radio- en televisieprogramma’s overheid

Ter uitvoering van de taken van het NII zal moderne zendapparatuur aangeschaft en geïnstalleerd worden voor het ontwikkelen van nieuwe radio- en televisieprogramma’s. Hiernaast zullen diverse trainingen voor personeel over functionerings- en beoordelingsgesprekken worden verzorgd. Aan de orde komen verder het ontwikkelen van project doelgerichte programma’s, het optimaal gebruik maken van social media en websites en het vergroten van het bereik met de bewoners in het binnenland. Het totaal geraamde bedrag voor de STVS en SRS is SRD 1.000.000. Zo gauw de technici tevreden zijn over alle kwaliteitsaspecten zal de officiële launch van GOV.TV plaatsvinden. De samenwerking tussen het NII en de particuliere tv-kanalen zal met de komst van een eigen tv-zender niet ophouden te bestaan.

FR

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS / Fos Network 23-10-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics