Nickerie.Net, maandag 13 november 2017


Surinamers blij en vooral ABOP’ers blij met kritische uithaal van Belfort naar Bouterse

De scherpe houding van assembleelid Edward Belfort (ABOP) tegenover president Desi Bouterse wordt enorm gewaardeerd door aanhangers van de partij maar ook door de gewone man op straat. Sommige fanatieke hangers van de NDP uit de samenleving zijn niet helemaal eens met zijn manier van optreden, spreken de meeste Surinamers hun waardering uit over de manier waarop Belfort heeft gehandeld.

President Bouterse wijst tijdens het verlaten van de zaal met zijn rechterwijsvinger naar zijn hoofd om aan te geven dat assembleelid Belfort niet goed wijs is. Foto: Suriname Herald

Met name de confrontatie van afgelopen dinsdag, waarbij Belfort in het parlement kritische vragen stelde aan het staatshoofd, wordt toegejuicht.

“President, je pina a volk, a volk weri, a volk no mang moro. Pina Bai, un doro,” riep Belfort dinsdag tijdens de tweede ronde van de Algemene Politieke Bechouwingen. Volgens Marlene M. lid van de gele partij, is Belfort de enige die tot nu toe de durf heeft deze zaken zo openlijk voor te leggen aan de president. “Als alle parlementariërs zich zo opstellen, gaan we zeker een verandering zien,” voegt ze toe.

Ook Gerold T. is dezelfde mening toegedaan. “Ik ben blij met deze vragen. Wat heeft Belfort verkeerd gezegd? Hij heeft gewoon de dagelijkse problemen van het volk aangekaart voor de president. Ik vraag me af waarom de hoogste man van het land wegloopt voor deze vragen. Waarom heeft hij geen antwoord gegeven?” vraagt Gerold zich af. Hij hoopt dat Belfort de kritische vragen blijft stellen aan de regering.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Fos Network 12-11-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics