Nickerie.Net, maandag 20 november 2017


Mugabe en Zimbabwe, Bouterse doet niet veel onder

19/11/2017

Het leger in Zimbabwe heeft de macht naar zich toegetrokken, maar ontkent dat er sprake is van een staatsgreep. De hoogbejaarde Robert Mugabe is onder huisarrest geplaatst. Volgens een woordvoerder van het leger is de actie gericht tegen criminelen en corruptelingen rond Robert Mugabe. Ze hebben het land in een economische crisis doen belanden. Dezelfde economische situatie doet zich ook voor in Suriname.

Robert Mugabe is al 37 jaar aan de macht. Volgens het leger moeten de corruptelingen rond Mugabe voor het gerecht verschijnen voor al het economische en sociale leed dat ze hebben veroorzaakt. Het leger is ook huiverig over het plan van Robert Mugabe om zich te laten opvolgen door zijn echtgenote Grace Mugabe. Door in te grijpen heeft het leger er een stokje voor gestoken dat Grace Mugabe president wordt van Zimbabwe. Heel opmerkelijk is dat de Zimbabwaanse regeringspartij ZANU-PF, president Robert Mugabe oproept om af te treden. Volgens betrouwbare berichten hebben alle tien provinciale afdelingen van de partij hun vertrouwen in Mugabe opgezegd, omdat hij te oud en onbekwaam zou zijn om de macht uit te oefenen.

Suriname en Bouterse

Het is algemeen bekend dat de regering-Bouterse de meest corrupte regering is, die Suriname ooit heeft gekend. Dat blijkt uit de grootschalige corruptiegevallen die onder de neus van Desi Bouterse gepleegd worden. Bouterse ligt al jaren onder vuur door de economische crisis, criminaliteit, verspilling van staatsgelden, onbeschaamde corruptie en wanbeleid.

Suriname staat bijna aan de rand van het faillissement, er heerst een enorme economische en financiŽle crisis in het land. Bouterse en Gillmore Hoefdraad zijn verantwoordelijk voor het enorme economische en sociale leed onder het volk. De leenzucht van Gillmore Hoefdraad spreekt boekdelen. De ene schuld wordt met de andere schuld afgelost. Rond Desi Bouterse lopen ook veel corruptelingen. Net als Robert Mugabe is Bouterse ook oud en onbekwaam. Maar wie durft de kat de bel aan te binden? Net als de regeringspartijen van Zimbabwe kan de coalitie in het belang van ons land Bouterse onder druk zetten om af te treden. Het volk zal de coalitie bijzonder dankbaar zijn.

In het ochtendblad de Ware Tijd van 17 november 2017, las ik een bericht dat kolonel Adolf Jardim met pensioen is gegaan. Hij heeft een paar interessante opmerkingen gemaakt. Hij zei het volgende: "Ik weet niet waarom ik nooit in de functie van bevelhebber ben benoemd. Wat ik weet is dat ik mijn land met opgeheven hoofd heb gediend. No hard feelings. Trouwens, ik ben een hele tijd in het leger en anderen moeten ook de kans krijgen zich te bewijzen. Ik ben geen president Robert Mugabe. Kijk wat nu met hem gebeurt."

De conclusie die ik uit de opmerkingen van Jardim trek, is dat het leger stiefmoederlijk wordt behandeld en de hardwerkende manschappen niet worden gewaardeerd. Hij is zwaar teleurgesteld in Bouterse. In feite geeft hij een signaal aan Bouterse dat hij ook oud en onbekwaam is, dus liever nu aftreden dan in 2020.

Idris Naipal

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT / Fos Network 19-11-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics