Nickerie.Net, woensdag 29 november 2017


Adekus werkt aan risico-kaart voor Bigi Pan gebied
 
28 Nov, 19:23
foto
  Tijdens sessies wordt er informatie uitgewisseld over het Bigi Pan Gebied om te komen tot een risico-kaart.  

 

 
 
De Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) voert een project uit dat moet leiden tot een optimaal beheer van het mangrovebos in het Bigi Pan gebied. Binnen het project Promote the Sustainable Use of Ecosystem Services of Mangrove Forest moet zowel de zekerheid van de inkomstenbron van stakeholders die actief zijn in het Bigi Pan gebied in Nickerie als ook de biodiversiteit van het gebied worden beschermd.

Vier dagen lang zijn gemeenschappen van Clarapolder tot en met Klein Henar nabij het Bigi Pan gebied in het district Nickerie voorzien van informatie. Deze sessies moeten leiden tot de ontwikkeling van een risico-kaart. Het gebied dat kwetsbaar is voor rampen zal duidelijk in kaart worden gebracht en kan uiteindelijk een rampenplan op districtsniveau worden opgesteld.

Over de hele wereld is er enorme bezorgdheid over de effecten van klimaatverandering, waaronder de toenemende natuurrampen. Ook Suriname wordt niet bespaard en het is bijzonder belangrijk om voorbereid te zijn tegen mogelijke rampen, en vooral de weerbaarheid tegen de rampen te vergroten, zegt opleidingscoördinator SMNR, Riad Nurmohamed. Het project moet dan ook in dit raamwerk worden gezien. Het Education and Research Programme Sustainable Management of Natural Resources (SMNR) van Adekus voert het project uit. Het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties betaalt ervoor onder het project Global Climate Change Alliance +. De afdeling Natuurbeheer van ’s Lands Bosbeheer en stakeholders van het Bigi Pan gebied doen ook mee aan de uitvoering van het project.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 29-11-2017

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics