Nickerie.Net, dinsdag 05 december 2017


4 december 2017
Het huidige regeerteam onder leiding van president Desi Bouterse, heeft zich volgens VHP-assembleelid Mahinder Jogi tot nu toe niet kunnen bewijzen. Dit heeft de volksvertegenwoordiger meerdere malen benadrukt tijdens zijn spreekbeurt afgelopen vrijdag bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling.

Jogi meent dat het gevoerde beleid alles achteruittrekt. “Elke keer weer wanneer een NDP-regering aantreedt, krijgen we herhaling van de vleermuizenpolitiek, waarbij het land in plaats van vooruit, achteruit wordt geregeerd,” legde hij uit. De parlementariër merkt op dat de samenleving momenteel in diepe schulden zit door toedoen van de huidige beleidsmakers. Jogi stelt dat het land op dagbasis meer dan vijf miljoen Surinaamse dollars moet aflossen.

“Alleen de aflossing van de 550 miljoen obligatielening, is twee miljoen SRD op dagbasis,” benadrukte het assembleelid. Volgens Jogi zijn de meerdere leningen een tijdbom voor het volk.

Hij zegt verder dat de geleende middelen nooit zijn gebruikt voor het verhogen van de productie. De parlementariër vraagt zich af in welke fase het Herstel-en Stabilisatieplan van de regering is. Daarnaast wil hij weten hoe groot de leenruimte van de regering is op de binnenlandse markt.

Ook over de positie van de lokale banken heeft Jogi vragen gesteld. Hij waarschuwt dat de financiële crisis zeer ernstig is. “Elke dag zijn er betalingsproblemen. Als het niet de bushouders zijn, dan zijn het de crèches enzovoorts. Wi o dede letterlijk in a film,” aldus Jogi.

Jason Pinas

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / SR Herald 01-12-2017

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics