Nickerie.Net, woensdag 13 december 2017


Brunswijk: Comité verdraait feiten

 13 Dec 2017

Ronnie Brunswijk, leider van het voormalige Jungle Commando (JC) en nu voorzitter van ABOP, vindt dat het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld, misleidend bezig is. De conferentie 'Verzoening en Dialoog' is opgedragen aan Lino Olijfveld, meer bekend als Barabas, een van de leiders van JC. Hij zou volgens Sandew Hira van het Comité door een lid van het JC zijn doodgeschoten, terwijl hij juist vrede wilde hebben.

fotoEx-Jungle Commandoleider Ronnie Brunswijk.

Brunswijk zegt aan Starnieuws dat het helemaal niet klopt wat het Comité meegedeeld heeft. De manschappen van het JC zijn juist bij Dam 10 in Brokopondo aangevallen door het Nationaal Leger. Barabas zou zijn overgelopen en deel hebben uitgemaakt van de aanvallers. "Wij hebben later gehoord dat Barabas dood is en is begraven. Wij hebben hem niet eens gezien. Wij weten niet door wie hij is doodgeschoten. Ik weet niet wat Sandew Hira en Humprey Jeroe willen met hun Comité, maar dit moet worden gerectificeerd. Het lijkt wel een scenario," stelt Brunswijk.

De ex-JC-leider merkt op dat er in 1992 al een vredesakkoord is getekend tussen alle groepen die betrokken waren bij de Binnenlandse Oorlog. "Wij hebben allang ons met elkaar verzoend. Wat valt er nu te verzoenen. De feiten worden nu verdraaid en dit zorgt juist voor verdeeldheid," voert Brunswijk aan.

Voor Brunswijk is het niet acceptabel wat op de zaterdag gehouden conferentie is gezegd over de dood van Barabas. "Dit is beneden maat. Ik wil dat er een rectificatie komt. Dit is beneden elk niveau. Ik vermoed dat er meer achter schuilt," meent Brunswijk. Het zou volgens hem op zijn plaats zijn geweest om de conferentie op te dragen aan de lijfwachten die doodgeschoten werden in het kabinet van de toenmalige bevelhebber, terwijl het JC juist bezig was met vredesgesprekken. Brunswijk zegt deze kwestie niet hierbij te zullen laten.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 13-12-2017

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics