Nickerie.Net, woensdag 13 december 2017


Liegende Hoefdraad in de rol van vroegere Iraakse minister van informatie

13 Dec 2017

Wie kent hem niet, Comical Ali. We will defeat them. We will fight them till we clean our country from the dirtsí. There are no American infidels in Baghdad. Never! We will welcome them with bullets and shoes. In de Irak-oorlog van 2003 verscheen Comical Ali vaak bij internationale persconferenties met komische mededelingen en werd hij bron van amusement bij het afleggen van verklaringen.

Gillmore Hoefdraad met Pinokkio neus (bron Facebook).

Onlangs verklaarde de minister van FinanciŽn van Suriname, Gillmore Hoefdraad dat het aan de bureaucratische rompslomp zou hebben gelegen dat de al maanden ingehouden gelden van landsdienaren bestemd om hun aflossingen voor auto's, hypotheek, leningen en krediet aankopen te plegen, niet overgemaakt zijn naar de crediteuren.

DNA lid tevens voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, CLO, Ronald Hooghart heeft tegen beter weten in, direct geroepen, dat het aan de VHP heeft gelegen dat onder andere crediteur Kirpalani, haar dienstverlening aan de landsdienaren heeft stopgezet.

Volgens Hoefdraad zullen de ambtenaren maar zelf hun zaakjes via de banken en handelszaken moeten afwikkelen, maar verzuimt en zwijgt in alle talen, wat er dan met het ingehouden gelden van de ambtenaren, daadwerkelijk is gebeurd. Zal het alsnog worden overgemaakt en wanneer? Stilte alom, want de overheid kan zich toch niet schuldig maken aan verduistering en in hoeverre is de overheid en in dit geval de minister van FinanciŽn, als bewaker van ons aller financiŽn, nog betrouwbaar?

De minister van FinanciŽn, Hoefdraad, vindt ook dat de kritiek van economisten, vakbeweging en leden van de oppositie dat Suriname afstevent op problemen om leningen af te betalen, ongegrond.

Hoefdraad ontkent ook met klem dat er torenhoge miljoenen in euro aan aflossingen en vooral rente per maand in 2018 betaald moeten worden. Volgens de minister zal in de piekmaanden maart-april en september-oktober de kwartaalbetalingen gedaan moeten worden, dan zullen we even wat druk hebben en een groter bedrag moeten betalen dan normaal is.

Volgens de begroting van 2018 moet ruim SRD 1,8 miljard aan schulden worden betaald. Volgens Hoefdraad is er erg veel vertrouwen dat we terug kunnen betalen. Ook zullen de ambtenaren salarissen en alle andere rekeningen normaal betaald worden, beweert de minister, terwijl schoonmaakbedrijven, bushouders en bewakingsbedrijven nu al maanden niet zijn uitbetaald.

Comical Ali heeft gelijk gehad. We have defeated them. Weíve welcomed them with bullets and shoes and the people of Suriname has lost, terwijl minister Hoefdraad nog steeds blijft roepen: 'Kwaadwilligen willen chaos creŽren.'

Roy Nanhkoesingh  (ingezonden)

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS / FOS Network 13-12-2017

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics