Nickerie.Net, dinsdag 19 december 2017


Nickerie 110 gediplomeerde zwemmers rijker

In Nickerie hebben 110 kandidaten het afgelopen weekend hun zwemdiploma behaald in verschillende categorieŽn. Alle deelnemers zijn geslaagd. Kandidaten van verschillende zwemscholen hebben meegedaan aan de zwemexamens; The Whales met 42, NTC met 46, Algemeen zwembad met 15 en The Brothers met 7 kandidaten. De categorieŽn A, B, A-B, zwemvaardigheid 1, 2, 3 en 4 werden getoetst. De kandidaten hebben een internationaal zwemdiploma behaald.

foto

Een deel van de geslaagden met het zwemdiploma.

Geconstateerd is dat er een zekere bewustwording plaatsvindt en het een goede ontwikkeling is dat steeds meer ouders hun kinderen op zwemles zetten. Ze worden bewust van deze tak van sport. Ook volwassenen en bedrijven maken goed gebruik van de mogelijkheden.

Cursisten die op de zwemonderwijzers opleiding zitten en belangstelling hebben om in de toekomst examinatoren te worden, mochten meelopen bij de examens en het helpen beoordelen van de zwemmers. De examinatoren waren Faried Ilahibaks en Maikel Klein uit Paramaribo. De bedoeling is dat in de toekomst geen zwemexaminatoren meer uit Paramaribo zullen afreizen om examens af te nemen in Nickerie. Hierdoor zullen de kosten voor het examen ook lager komen te liggen.

De voorzitter van de Surinaamse Zwembond, Maikel Klein, heeft aangegeven dat het in de bedoeling ligt om een dependance in Nickerie op te zetten. Dit biedt de mogelijkheid dat Nickerie via deze afdeling de organisatie van zwemexamens, zwemwedstrijden en opleidingen die te maken zullen hebben met het zwemmen, kan organiseren. Via deze afdeling zullen zaken vlotter moeten verlopen om grotere hoogtes te bereiken in de zwemsport, stelde Klein.

Edgar van Genderen

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 19-12-2017

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics