Nickerie.Net, donderdag 21 december 2017


Simons ontbiedt Hoefdraad naar vergadering te komen

19/12/2017  - Wilfred Leeuwin

PARAMARIBO - Na langer dan zes uren te hebben gewacht op een onderbouwing van de door minister Hoefdraad beloofde nota van wijziging op de begroting, bleek voor de zoveelste keer dat de minister van FinanciŽn maar geen detailinformatie kan verschaffen aan het parlement. Er was dinsdag nauwelijks vergaderd. De vergadering werd weer geschorst en sommeerde assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons Hoefdraad naar het parlement te komen.

Nadat het parlement nagenoeg de gehele dag gewacht had op een onderbouwing van de nota van wijziging, had Hoefdraad slechts volstaan met een brief aan het parlement, met daarin volgens Simons slechts 'summiere' informatie. ''Hebben we de hele dag hierop zitten wachten", vroegen assembleeleden aan de voorzitter. Hoefdraad maakt het voor de oppositie maar al te bont en zou 'terstond ontslagen' moeten worden.

Behalve niet persoonlijk aanwezig te zijn presteert Hoefdraad het in de summiere brief ook nog aan te geven dat hij pas in april volgend jaar bij het indienen van een suppletoire begroting detail informatie zal verschaffen. Het wordt de parlementariŽrs alleen maar erger wanneer in de brief de minister zonder veel woorden en uitleg bevestigt dat Suriname op de internationale kapitaalmarkt weer eens 75 miljoen US dollar zal gaan lenen.

Een voorstel van de NDP-fractieleider om alvast door te vergaderen werd door de fracties van de NPS, ABOP en VHP afgewezen. "We hebben geen haast, wij willen discussiŽren over deze kwestie. Laat de minister naar hier komen", zeiden Bee en Santokhi.

Simons kon niet anders dan de vergadering weer te schorsen totdat Hoefdraad zich persoonlijk aanmeldde en de vergadering omstreeks half vijf 's middags weer werd voortgezet.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 20-12-2017

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics