Nickerie.Net, zaterdag 23 december 2017


Zeven jaar Bouterse heeft Suriname alleen torenhoge schulden en inflatie opgeleverd zonder enige vooruitgang

 

De West December 22, 2017

“De crisis is het resultaat van zeven jaar regering Bouterse waarin consumptief, populistisch en corruptief beleid centraal stond en nog steeds staat.” Dit waren de woorden van VHP-parlementariër Mahinder Jogi, gisteren tijdens de begrotingsbehandeling. Volgens de parlementariër heeft zeven jaar regering Bouterse alleen maar ellende, armoede, demotivatie, verarming en uitzichtloosheid opgeleverd.

“De staatshuishouding is gedompeld in de vele schulden, tekorten en uit de pan gevlogen inflatie en wisselkoersen. Een aanzwellende schuldenberg tot bijkans 17 miljard SRD en een complete financiële, economische, monetaire en sociale malaise, terwijl het sociaal contract van de president als stukjes scherven uit elkaar ligt”, stelde Jogi. Volgens hem was wat wij tijdens de jaarrede voorgeschoteld kregen, niets anders dan gebakken lucht. Hij gaf aan dat het steeds blijft bij loze beloften en schijnbewegingen.

Jogi haalde aan dat volgens het herstel- en stabilisatieprogramma, Suriname in 2018 uit de crisis zou zijn. Er zou 1 miljard US-dollar gemobiliseerd worden om het herstel- en stabilisatieprogramma uit te voeren.

Jogi wilde weten hoe ver de regering is met dit programma en wat de output ervan is. Volgens de jaarrede zou het ergste van de economische malaise voorbij zijn en zouden de positieve signalen zichtbaar zijn. “Waar zijn die positieve signalen en waar tekenen ze zich af?”, vroeg Jogi retorisch.

Hij gaf aan dat de neergang in haast alle sectoren van de economie merkbaar is. “Waar zijn de beloofde grote opbrengsten uit de goud- en oliesector. In de jaarrede heeft de vicepresident aangegeven hoe geweldig de zaken zich zouden ontwikkelen. De regering wil brood bakken, maar heeft geen oven. De regering is bezig de samenleving koeien met gouden horens te beloven”, sprak Jogi.

De president had in 2013 beloofd, dat wij een gouden toekomst tegemoet zouden gaan. Jogi vroeg zich af als dit, wat we vandaag meemaken, de gouden toekomst is die de president beloofde. “Welke bijdrage heeft de regering geleverd om de verdiencapaciteit van het land en het volk te vergroten. We leunen nu aan tegen een begroting van 8.6 miljard, terwijl in die zeven jaar miljarden zijn ontvangen uit oliesector, goudsector en leningen. Waar zijn die gelden naartoe gegaan”, wilde Jogi weten. Hij zegt dat de regering niet investeert in de verdiencapaciteit van de overheid en vraagt zich af hoe de regering de vele leningen terug zal betalen.

door Priscilla Kia

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DEWest 23-12-2017

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics