Nickerie.Net, donderdag 28 december 2017


“Beloofde paradijs van NDP ligt nu 2 centimeter naast hel

Richard Kalloe “Ik zei aan het begin van 2017 al dat men ons veel zal beloven. Wij zouden olie voor de kust vinden en in een paradijs terechtkomen. Nu met al die beloftes, zijn wij verder van huis. Het beloofde paradijs ligt nu 2 centimeter naast de hel.” Zo spreekt Richard Kalloe over het jaar 2017. In 2018 ziet hij Suriname verder in de verdrukking belanden. Wanneer een economie niet groeit, er geen investeringen zijn en er niet gesaneerd wordt op uitgaven die verkeerd geroeid zijn, ziet hij onmogelijk positieve projecties doen. “Wanneer een boom met verkeerde takken groeit, niet veel vruchten draagt, maar wel veel voeding opneemt, moet je de takken eigenlijk snoeien. Dat doen wij niet in dit land. Wij laten alles gewoon verkeerd groeien. Nu moeten mensen die werken, belastingen opbrengen, zodat mensen die niets uitvoeren, lekker feest kunnen vieren”, meent Kalloe.

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2017/12/1-Richard.jpg

Richard Kalloe

Met de bewegingen van Chinezen (buitenlanders) in Suriname ziet Kalloe in 2018 ook de wisselkoers niet stabiel worden. Dit zegt Kalloe ondanks de regering wel meent een stabiele wisselkoers te hebben bereikt. Hij staat nog steeds op zijn standpunt om de bewegingen van de Chinezen die de vreemde valuta telkens naar China versturen, te blokkeren. “Al zal jij 100 miljoen extra aan cocaïne exporteren, halen de Chinezen 200 miljoen uit de economie weg”, meent Kalloe.

De grootste oorzaak waardoor er geen oplossing komt voor dit probleem zoekt Kalloe in de huidige oppositie (toenmalige coalitie), die voor geen rooie cent zou deugen. Die zouden naar zijn oordeel de basis hebben gelegd voor de huidige ellende. “Zij hebben hetzelfde gedaan wat Bouterse nu doet. Zij hebben ook flink concessies gegeven aan mensen die geïnteresseerd waren in houtkap. Meneer Venetiaan heeft de Chinezen massaal naar binnen gehaald. Niemand zegt dat, behalve ik. Venetiaan is de hoofdschuldige in deze. Bouterse is een gemakkelijk doelwitnaam. Venetiaan heeft echter de basis gelegd. Hij heeft wanbeleid gevoerd. Hij had geld in overvloed. Hij heeft geen één project uitgevoerd dat de verdiencapaciteit van het land zou opvoeren. Voor Bouterse geldt nu hetzelfde”, meent Kalloe.

Als beginpunt in 2018 ziet Kalloe graag een betrouwbaar en deskundig alternatief. Daar moet er echter nog naar toe gewerkt worden. Hij meent zelf bereid te zijn diensten aan te bieden. Echter vraagt hij dat mensen inderdaad bereid moeten zijn om te luisteren naar deskundige mensen. “Mensen die bewezen hebben het niet te kunnen, moeten een keer de bescheidenheid opbrengen om hun mond dicht te houden, te zitten en te luisteren”, meent de ingenieur. Hiermee uit Kalloe ook de wens dat een groot deel van de politieke elite (de blokkade richting ontwikkeling) in 2018 ‘opgeruimd’ wordt. “Met andere worden, dat er een meteoriet komt, en hun meeneemt”, aldus Kalloe.

Kavish Ganesh

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 28-12-2017

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics