Nieuws
DC geeft startsein bezanden van de Bamboedam

door Beta Debidien

NIEUW- NICKERIEó Districtscommissaris Hardeo Ramadhin heeft woensdag het officiŽle startsein gegeven van het project ĎReconditioneren van de Bamboedamí in de Oostelijke polder van het district Nickerie. De verplichte plaatselijke aanwijzing vond plaats op 9 oktober en het werk is op 16 oktober aanbesteed. De uitvoeringswerkzaamheden betreffen het ophogen en egaliseren met klinkzand en schelpzand, profileren van de weg en het onderhouden van de bermen aan weerszijden van de zandweg. Het werk wordt uitgevoerd over een lengte van 3000 meter en breedte van 4 meter. Er zal 36.000 kubieke meter klinkzand en 1.200 kubieke meter schelpzand in het wegdek worden verwerkt. Het toezicht op de uitvoering van het werk en de naleving van de voorwaarden waaronder het werk plaats vindt, geschiedt door het hoofd van de Civiel Technische Afdeling (CTA), de heer Subhas Jairam van het Commissariaat. Het project was geraamd voor 212 miljoen gulden en is gegund voor een bedrag van 184.670.000 gulden aan aannemer Mahinderpersad Goedar. In reactie zegt districtscommissaris Ramadhin dat met het bezanden van de Bamboedam het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) een aanvang heeft gemaakt met het herstel van de infrastructuur in het district Nickerie. Meer dan 88 gezinnen hebben ongeveer 20 jaar na een regenbui moeten ploeteren door de weg. In de regentijd hadden de bewoners veel te verduren. Vooral schoolgaande kinderen en mensen die naar Nieuw- Nickerie moesten kwamen in tijdnood, vanwege het baggeren door de modder. Ook mensen die naar het werk moesten konden zich niet snel verplaatsen over de weg. Buurtbewoner Sadjiren Sawat zegt heel blij te zijn met deze ontwikkeling. Het zal de bewoners zeker goed doen, vooral in deze regentijd.

Andere projecten die het ministerie op programma heeft in het district zijn het beschelpen van de wegen in het zwembadgebied. Volgens dc Ramadhin zijn enkele NGO's daar al bezig geweest. Binnenkort zal een aanvang gemaakt worden met het bezanden van de wegen in het Wooncentrum Paradise in de Oostelijke polder, Saminweg en de Bastieweg in de westelijke polder. Er zullen enkele irrigatie- en loosleidingen te Sidoredjo, Waldeck en in de omgeving van Hazard opgeschoond worden. Voor deze werken zijn al middelen beschikbaar gesteld door het ministerie van RO.-.

Op de foto: Districtscommissaris Hardeo Ramadhin geeft het officiŽle startsein voor het bezanden van de Bamboedam in de Oostelijkepolder in het district Nickerie. Hoofd CTA, Subhas Jairam, en anderen kijken toe.-.

 

Bron: de Ware Tijd  - 22-12-2003

 

Copyright © 2003. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics