Nieuws
Nickerie heeft eigen website

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Het district Nickerie heeft sinds gisteren (22 december 2003) zijn eigen website:  www.nickerie.net. De website is een initiatief van Stichting Nickerie Wereldwijd onder leiding van Akhielesh Mahabier. De website heeft tot doel om het district Nickerie wereldwijd te promoten, zegt Mahabier. Naast informatie over publieke diensten biedt deze website ook relevante informatie voor toeristen.

Aan horeca en toerisme gelieerde bedrijven hebben ook de gelegenheid om zich via deze website te promoten. Om de toegankelijkheid te vergroten, zal binnenkort een Engelse versie van deze site verschijnen. Volgens Mahabier gaat het al een hele tijd niet goed met Nickerie op economisch vlak. Inkomsten uit de rijstsector zijn gekelderd en de bacovenindustrie kruipt langzaam weer uit het dal. Een nauwelijks belichte kant van Nickerie is toerisme.

Mahabier, geboren en getogen Nickeriaan, heeft als hobby fotografie en altijd oog gehad voor de natuur in Nickerie. Elke keer maakte hij tijdens zijn vakantie in Nickerie foto’s van de Nickeriaanse flora en fauna. In zijn vrije tijd is hij veel grafisch bezig, zegt hij, en zo begon hij met computer graphics. Het idee om Nickerie on line te zetten bestaat bijna twee jaar bij hem, vertelt Mahabier. Afgelopen maand juni heeft hij zich georiënteerd in de informatievoorziening over Nickerie. Zelden trof hij volledige informatie over een dienst of bedrijven. Hij vertelt dat hij zijn eigen aantekeningen moest maken om die gestructureerd te kunnen weergeven.

Bureaucratie

Om meer mensen te kunnen betrekken in zijn werk, richtte hij de Stichting Nickerie Wereldwijd op, maar toen stuitte hij op de bureaucratie, het liep gewoon niet, zegt Mahabier. Enkele weken terug reisde hij naar Suriname om speciaal met de website te beginnen. Hij bracht heel wat webpromotie postkaarten mee om het werk te vergemakkelijken. Hierbij kreeg hij medewerking van enkele jonge Nickerianen. Hij zegt lange dagen gemaakt te hebben om de informatie te vergaren in het district. Vele instanties moesten eerst aan Paramaribo toestemming vragen om simpele publiekelijke informatie te mogen verstrekken. Dankzij rijstinstituut Adron is het hem gelukt de website met een beamer te presenteren op het commissariaat te Nieuw Nickerie.

Na een korte uitleg over internet liet Mahabier de website zien. Hij is ervan overtuigd dat de internet minded Nickeriaan deze website verder zal helpen uitbouwen. Aan het eind van de presentatie vertoonde Mahabier een vcd met veel natuurfoto’s en overhandigde hij aan districtscommissaris Hardeo Ramadhin een poster met de titel ‘Discover Nickerie’.-.

Bron: de Ware Tijd,  23 -12-2003

 

Copyright © 2003. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics