Nickerie, Tuesday 18 May 2004  
Mogelijke luchtverbinding Nederland-Guyana

door Vernon Texel

UTRECHT ó Er komt mogelijk een luchtlijn tussen Nederland en Guyana. Ayube Shirriff van de in Den Haag gevestigde Guyana Travel treft voorbereidingen om de eerste vlucht reeds op 12 april 2004 uit te voeren. Er zijn reeds vergevorderde onderhandelingen met British West Indian Airlines (BWIA), die de luchtverbinding zal onderhouden.

De in Nederland wonende Guyanees wil dan tours gaan aanbieden waarbij toeristen ook Suriname kunnen aandoen. "Het gaat dan om een twee landen tour, waarbij de mensen de gelegenheid krijgen om na Guyana ook Suriname te kunnen bezoeken", legt Shirriff uit. Hij is managing-director van het tourbedrijf. Een retour Amsterdam-Georgetown moet 649 euro gaan kosten. Voor een all-in pakket van acht dagen kan de prijs oplopen tot 1299 euro. Hij is zich ervan bewust dat de gigantische toeristische industrie een grote bijdrage levert aan het economische, culturele en sociale welzijn van de beide landen en tegelijkertijd bijdraagt aan behoud van onder andere het natuurlijke milieu. De markt waarop Guyana Travel zich richt, zijn onder meer Nederland, BelgiŽ, Duitsland en andere Europese landen. De ondernemer is in nauw contact met Surinaamse reisbureaus in Nederland om zijn plannen te kunnen uitvoeren. Volgens hem staan deze positief hier tegenover. "Zuid-Amerika is de laatste tijd veel in trek als vakantiebestemming, omdat het een continent is dat tot nu toe bespaard is van oorlogen en Sars, zoals die zich het Midden-Oosten en AziŽ voordoen." Het wordt daarom als een uitdaging beschouwd om toeristen deze kant van de wereld te laten optrekken. "Zowel Suriname als Guyana kan hieruit veel profijt halen", onderstreept Shirriff. Door samen te werken kan deze kans maximaal worden benut. Nu wordt echter gefocust om de eerste vlucht vanuit Amsterdam naar Georgetown uitgevoerd te krijgen.

Groen licht

Naar Suriname zouden de toeristen of met het vliegtuig verder naar Suriname kunnen reizen of met luxe tourbussen over de weg kunnen worden vervoerd. Voor wat het eerste betreft weet Shirriff dat onder meer Universal Airlines vanuit Guyana op Suriname vliegt. In zijn pakket wil de touroperator verder de mogelijkheid voor passagiers creŽren om vanuit Guyana ook drie verschillende Caribische eilanden aan te doen. Dit alles zal in samenwerking met BWIA gebeuren. Om tot de uitvoering van de operatie te kunnen overgaan, heeft Guyana Ė volgens Shirriff Ė al groen licht gegeven. "Guyana Travel werkt nauw samen met de locale autoriteiten en er zijn samenwerkingsverbanden gesloten met luchtvaartmaatschappijen, hotels, vakantieparken, bedrijven en publicaties." Het is de eerste keer dat Guyana zich op de Vakantiebeurs in Utrecht heeft gepresenteerd. Morgen is de laatste dag en gebleken is dat er grote behoefte is aan goedkopere reizen die toch voorzien zijn van een belangrijke mate van comfort. Ook het eenvoudig kunnen boeken en betalen van reizen via internet is een behoefte die veel bezoekers van de beurs graag verwezenlijkt zien.-.

 

Bron: de Ware Tijd, 17-01-2004  

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics