Nickerie, Tuesday 18 May 2004  
Nederlandse toerist wil hier zelf op onderzoek

Interesse voor Suriname groeiende

UTRECHT — Nederlanders zijn eerder geïnteresseerd in een toeristisch product op maat, dan een geheel verzorgde tour naar Suriname. "De behoefte bestaat meer om het land op eigen houtje te bezoeken en eenmaal daar zelf initiatieven te ondernemen", concludeert Rabin Boeddha, onderdirecteur van de Stichting Toerisme Suriname (STS).

Wel constateert hij een groeiende belangstelling voor Suriname als vakantiebestemming, maar bezoekers aan Surinamestand op de Vakantiebeurs hebben wel te kennen graag nog lagere tarieven tegemoet te zien op de Mid-Atlantische route. De beurs is zondag afgesloten. Boeddha is dik tevreden met de presentatie van Suriname. Opmerkelijk is de belangstelling die is getoond door personen die graag stage in het land willen lopen. Grootste reden hiervoor is de gemeenschappelijke taal en de culturele diversiteit waarvan veel van de gasten op de hoogte zijn. "Een marketingstrategie die niet uit het oog verloren mag worden", benadrukt Boeddha. Dit kan namelijk een sneeuwbaleffect veroorzaken.

Verder blijkt dat de grens van visiting friends and relatives, waar Suriname nog steeds zijn grootste markt in Europa aan overhoudt, zich langzaam verschuift naar die van de echte toeristen. Terug in Suriname zal de werkgroep de wijze van promotie evalueren en zowel de zaken die goed zijn verlopen als de mindere op een rijtje zetten. Hierdoor moet de nieuwe structuur van aanpak in de toekomst nog beter worden. Persoonlijk informatie verstrekken aan mensen is volgens Boeddha wel de beste manier om een goede marketing te voeren. Suriname werd op de beurs vertegenwoordigd door STS, SLM, Acces Suriname Travel, Bodeco tourist service centre, hotel Krasnapolsky en Torarica, Mets, Overbrigde en Safari tours Suriname.-.

 

Bron: de Ware Tijd, 20-1-2004  

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics