Nickerie, Tuesday 18 May 2004

Eerste punten voor Jai Hind Nickerie

Amar Shaktie dichterbij cricketkampioenschap

NIEUW-NICKERIE — Jai Hind Nickerie heeft in groep B van de hoofdklasse competitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB) zijn eerste competitiepunten binnengehaald. In het weekeind werd Prakash met 3-0 verslagen.

Een sterk spelend Jai Hind Nickerie nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Djaimoenipersad Kalapnath in de veertiende en 45ste minuut. Prakash, dat een minder sterke indruk maakte, kwam enkele malen dicht bij een doelpunt, maar de afronding liet veel te wensen over. Laat in de tweede helft bepaalde Yves Tjokropawiro de eindstand op 3-0.

In dezelfde groep zegevierde Garuda verrassend met 3-1 over Zeedijk. Bij Garuda noteerde Jermain Wonokarijo een hattrick, terwijl Alexander Ronosetiko de eer redde voor Zeedijk. Volgens Zeedijk-coach Amsad Amatngalim kampt zijn club met interne problemen, die ertoe leidden dat vier basisspelers niet kwamen opdagen voor de wedstrijd. De trainingen worden wel optimaal bezocht, zegt de trainer, die hoopt dat het bestuur de fricties zal aanpakken.

In groep A heeft Santos, na een 2-0 voorsprong bij de rust, een belangrijke 2-1 zege behaald op SDO. Desmond Bonaparte opende in de 27ste minuut de score, waarna Delano Veira er 2-0 van maakte in de 38ste minuut. Kort voor het einde scoorde Willy Modjojo het enige doelpunt van SDO. In de negentigste minuut kreeg Bonaparte wegens wangedrag de rode kaart.

Stand: groep A: 1. Atlantic 4-12, 2. PSV 4-10, 3. Santos 5-10; groep B: 1. Robinhood 5-13, 2. Zwaluw 5-11, 3. Zeedijk 4-7. De nummers 1 tot en met 3 van de twee groepen plaatsen zich voor de finaleronde waar het voetbalkampioenschap van Nickerie op het spel staat.

Eersteklasse uitslagen: Jai Hanoeman - Naya Djotie 1-0. Goal: Amersh Lahai (26'); Bintang Anjar - Sparta 4-1. Goals: Giovani Kartopawiro (tweemaal), Soedirin Kartopawiro en Delano Idris (Bintang Anjar), Johnny Ardjopawiro (Sparta).

NIEUW-NICKERIE — Amar Shaktie is door de winst zondag op Flamingo dichterbij het kampioenschap van de Cricketbond Nickerie. Flamingo won de toss en besloot zelf aan bat te gaan. In 30 overs kwam de ploeg tot 137 runs tegen het verlies van negen wickets. Amar Shaktie, een club uit Paramaribo, maakte een sterke indruk en won de wedstrijd in de 25ste overs tegen het verlies van zes wickets.

Momenteel staat Amar Shaktie op de eerste plaats met de volle winst (negen punten) uit drie wedstrijden. Jinah Boys heeft ook de volle winst, maar dan zes punten uit twee ontmoetingen. Voor zaterdag staat geprogrammeerd Gandhie tegen BICC en voor zondag Jinah Boys tegen Flamingo. Jinah Boys kan zich geen misstappen veroorloven, wil hij in de race blijven voor de titel. Bij een eventuele winst komt Jinah Boys ook op negen punten. De beslissing zal dan ongetwijfeld vallen, wanneer Amar Shaktie en Jinah Boys elkaar op 15 februari treffen.

Bron:  de Ware Tijd, 03-02-2004