Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Ziekenhuis Nickerie krijgt apparatuur

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Het Dr Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) heeft een schenking ontvangen bestaande uit medische apparatuur en andere medische spullen uit Nederland. Drs Ravin Changoer, directeur van het SZN die de spullen symbolisch uit handen van professor dr Louis Deen in ontvangst nam, zegt er heel blij mee te zijn dat het ziekenhuis in deze vorm ondersteuning krijgt uit het buitenland. Volgens Changoer is deze schenking mogelijk gemaakt door de Nederlandse specialisten die in het SZN werken.

In Nederland hebben de specialisten een stichting onder de naam ‘Vrienden van het Streek Ziekenhuis Nickerie’ in het leven geroepen. Het doel van de stichting is om via hun leden apparatuur, bedden, matrassen en andere medische spullen te doneren aan het SZN.

Deen, die betrokken is bij de stichting en reeds drie jaren verbonden aan het ziekenhuisgebeuren in Nickerie, zegt samen met dr De Greve de spullen verzameld te hebben bij de ziekenhuizen in Nederland. Dit is de derde keer dat hij zelf met goederen naar Nickerie is gekomen. Hij zegt dat het de bedoeling is dat het ziekenhuis met de spullen geldmiddelen genereert om zich van de nodige medische apparatuur te kunnen voorzien. Een deel van de apparatuur zal het ziekenhuis gebruiken om een speciale zaal in te richten waar patiënten die ernstig ziek zijn, extra aandacht kunnen krijgen.

Aan de samenwerking met het SZN wordt ook vorm gegeven door behalve technische ondersteuning, ook kennis en ervaring uit te wisselen. Bij de overdracht zei Deen te hopen dat het ziekenhuis de spullen optimaal zal gebruiken waardoor een betere dienst geboden kan aan de Nickeriaanse gemeenschap.

 

Bron:  De Ware Tijd, 5-2-2004

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics