Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Investeringen in Toerisme

Paramaribo - Caricom-lidlanden en de Dominicaanse Republiek zullen op korte termijn toegang krijgen tot het “Partnership Roles and Opportunities for Investors in Tourism (P.R.O.F.I.T.)” project van de ACP en de Europese Unie. P.R.O.F.I.T. vormt onderdeel van PROINVEST, een programma welke tot doel heeft het promoten van partnership en investeringen in toerisme.

Cliff Hamilton, adviseur van PROINVEST, vertoeft binnenkort in Suriname, waarbij de toerismesector en overige belanghebbenden geďnformeerd zullen worden over PROINVEST. Suriname zal zoals overige Caricom-lidlanden projecten moeten identificeren voor het aantrekken van Europese investeerders in de toerismesector. In oktober dit jaar vindt de “Tourism Sector Partnership Meeting” plaats op Jamaica. Participanten aan deze meeting zijn de Caribbean Hotel Association, de Caribbean Tourism Organization, de World Tourism Travel Council en de International Hotel and Restaurant Association.

Op de ontmoeting zullen meer dan 200 Europese en Caribische ondernemers van gedachten wisselen over eventuele investeringen in het Caribische Gebied voor het ontwikkelen van de sector toerisme. De Suriname Hotel Association (SHA) is de counterpart van PROINVEST in Suriname. De organisatie heeft baanbrekend werk verricht in het organiseren van de ontmoeting met Cliff Hamilton op vrijdag 13 februari. Surinaamse ondernemers in de toerismesector zullen dan worden klaargestoomd voor de ontmoeting op Jamaica in oktober 2004. Het is de bedoeling dat 50 projecten die de beste potentie herbergen additionele financiële hulp zullen ontvangen van PROINVEST.

Bron:  Dagblad Suriname, 11-02-2004

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics